Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 20:00 864 0

Тотнъм с драматична победа, Шефилд и Брентфорд също мачкат

  • тотнъм-
  • брайтън-
  • висша лига-
  • футбол-
  • шефилд-
  • брентфорд

С победата Тотнъм събра 47 точки и заема 4-о място, а Брайтън е осми с 35 пункт

Тотнъм с драматична победа, Шефилд и Брентфорд също мачкат - 1
Снимка: БГНЕС


Тотнъм победи драматично Брайтън с 2:1 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига на Англия по футбол. "Чайките" излязоха напред с гол от дузпа на Паскал Грос в 16-ата минута. Папе Сар изравни за домакините час след началото на мача.

В заключителните секунди от даденото продължение Бренън Джонсън взриви трибуните и донесе победата на "шпорите". Голът беше изработен от Хюн-Мин Сон, който проби по крилото и пусна хубав пас към младия уелски талант Джонсън.

С победата Тотнъм събра 47 точки и заема 4-о място, а Брайтън е осми с 35 пункта.

Брентфорд победи заслужено с 2:0 Уулвърхамптън като гост в двубой от 24-тия кръг на Премиър лийг. Лондончани имаха по-добрите възможности през първото полувреме на „Молиню“ и логично взеха аванс в 35-ата минута, когато Кристиан Ньоргор бе точен с глава отблизо след центриране от ъглов удар. В началото на втората част удар на Педро Нето срещна гредата, а Крейг Доусън прати топката във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради засада. В 77-ата минута Айвън Тони засече от движение ниско центриране на Янелт, с което сложи точка на спора. За голмайстора на Брентфорд това е трети гол в четири мача в Премиър лийг след завръщането му в игра.

За „пчеличките“ това бе първи успех като гост от 28 октомври. С него тимът на Томас Франк се откъсна на шест точки от опасната зона. Уулвърхамптън пък допусна второ поредно домакинско поражение. Мениджърът на „вълците“ Гари О'Нийл ще чака с нетърпение новините за състоянието на Матеус Куня, който бе заменен принудително заради контузи още в 20-ата минута.

Шефилд Юнайтед спечели гостуването си над Лутън Таун с 3:1 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига на Англия по футбол. Камерън Арчър откри след половин час игра, а Джеймс Макатии удвои в 36-ата от дузпа. В 52-ата Карлтън Морис намали изоставането на Лутън отново от наказателен удар. Вини Соуза сложи точка на спора в 72-ата минута за 3:1.

Така Шефилд събра 13 точки, но остава на последното място, далеч от спасението. Лутън пък вече е със само една повече от Евертън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА