Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 21:36 1 621 1

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания

  • теал мадрид-
  • жирона-
  • ла лига-
  • футбол

Двубоят, който бе определян като битка за титлата, завърши с разгромна победа за отбора на Карло Анчелоти с 4:0

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания - 1


Реал Мадрид показа нагледно на Жирона, че не е готов да се мери с "белите". Двубоят, който бе определян като битка за титлата, завърши с разгромна победа за отбора на Карло Анчелоти с 4:0. Разликата в класите бе огромна, а над всички бе Винисиус Жуниор. Бразилецът отбеляза по фантастичен начин първия гол в мача още в шестата минута. След това асистира на Джуд Белингам за втория, а имаше и основна заслуга за третото попадение, което отново бе дело на англичанина. Родриго отбеляза четвъртия гол в 61-ата аминута.

Кралският клуб вече има преднина от пет точки на върха пред днешния си съперник. Жирона допусна едва втора загуба от началото на сезона в Ла Лига, като първата отново бе от Реал.

Жирона опита да стартира смело, а Реал им позволяваше да играят с топката. Отборът на Карло Анчелоти обаче много добре знаеше какво прави и контролираше събитията на терена. Блестящо изпълнение на Винисиус Журиор позволи на домакините да действат още по-спокойно. В шестата минута бразилецът получи топката отляво на наказателното поле, освободи си пространство за удар и с фантастично изпълнения прати кълбото в левия ъгъл на Гасанига.

Каталунците бързо можеха да отговорят. Артем Довбик получи топката в наказателното поле. Той търсеше точния момент за изстрел, но не го намери и ударът му бе блокиран. Това бе една от редките ситуации, когато имаше потенциална заплаха за вратата на Лунин. Въпреки проблемите с контузени футболисти Реал действаше отлично в защита. В същото време атаките на "белите" често носеха опасности.

Домакините имаха отличен шанс да удвоят аванса си, когато бе отсъдено нарушение срещу Камавинга на границата на наказателното поле. Ударът на Валверде обаче отиде в ръцете на вратаря. В няколко други случаи нападенията на Реал не завършиха с удар, но тимът имаше сериозен контрол и доминираше. В 35-ата минута се стигна до второ попадение във вратата на Гасанига. Блестящо подаване на Винисиус изведе Белингам, който заобиколи вратаря и се разписа.

Жирона стартира активно втората част и организира няколко атаки, които не доведоха до нещо сериозно. Белингам притесни скамейката на Реал, след като получи удар и легна на терена. Той успя да продължи мача и малко по-късно отбеляза гол. В 54-ата минута Винисиус се разходи през няколко защитника на съперника и стреля от малък ъгъл. Гасанига изби, но на пътя на Джуд, който прати топката в мрежата. Веднага след гола Белингам бе сменен и на негово място влезе Браим Диас.

Излизането на англичанина позволи на други играчи да се изявят. Родриго имаше възможност, но ударът му с глава мина малко над вратата. При следващия си шанс обаче бразилецът не сбърка. Сънародникът му Винисиус открадна топката и го намери, а Родриго напредна и завърши сам.

След това развитие Реал намали темпото, а Анчелоти продължи със смените. Домакините стигнаха до още някои възможности, но като цяло доиграваха мача без да изпускат неговия контрол. Малко преди края влезлият като резерва Арда Гюлер бе повален в наказателното поле. Хоселу пропусна отсъдената дузпа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    1 7 Отговор
    Мача( а и титлата)я решиха съдиите преди кръг.Отменени голове на Жирона,жълти и червени картони и обезкръвен отбор.А подаръците за Реал срещу последния в лигата преди 2 кръга са нарицателни за корупция във всяка една страна.