Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 13:00 2 613 14

Тежките атмосферни условия сложиха край на Световната купа в Банско (ВИДЕО)

  • банско-
  • спорт-
  • ски алпийски дисциплини-
  • световна купа по ски

Първият манш протече при ужасни атмосферни условия от мъгла, сняг и дъжд, затрудняващи сериозно видимостта

Тежките атмосферни условия сложиха край на Световната купа в Банско (ВИДЕО) - 1

Международната федерация по ски (FIS) анулира слалома за Световната купа в алпийските дисциплини при мъжете, който се проведе тази сутрин в Банско. Причината за решението е лошото време в родния зимен център. Това се случи след спускането на първите 31 от общо 70 участници.

Първият манш протече при ужасни атмосферни условия от мъгла, сняг и дъжд, затрудняващи сериозно видимостта. Най-добро време на писта „Бъндерица“ даде олимпийският шампион Клеман Ноел. Французинът се възползва от ранния си стартов номер и финишира за 49,13 секунди.

Най-добрият български слаломист Алберт Попов се спусна с №17 при още по-влошени условия, а резултатът му беше с 3,59 секунди по-слаб от този на Ноел. Преди прекъсването на състезанието той заемаше 22-о място.

Резултатите от първия манш обаче нямат значение, тъй като състезанието беше анулирано и скиорите няма да добавят точки към актива си за Световната купа. След пауза, продължила повече от половин час, организаторите взеха решение да прекратят слалома, което сложи и край на Световната купа в Банско.

Специален гост на днешния слалом в Банско беше президентът Румен Радев. Очакваше се по трасето да се спусне и втори български слаломист – Калоян Златков. Той обаче не получи шанс заради анулираното състезание.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелен петел

    7 5 Отговор
    Жалко! Очаквах добро състезание.
  • 2 Отиде

    11 10 Отговор
    карък човек и ей на , какво стана !
  • 3 Скиор

    10 18 Отговор
    Голям карък пРезидента..Повлече крак и сговни и Световната купа...

    Коментиран от #7

  • 4 дедо Флашко

    14 9 Отговор
    Не ти е виновен Президентът,а лошите атмосферни условия над Банско.

    Коментиран от #6

  • 5 Радеф е позор

    9 14 Отговор
    Радеф донесе лош късмет на Банско!!!
  • 6 Защото

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "дедо Флашко":

    и Господ каил не стана , че е отишъл !
  • 7 Бегай !

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "Скиор":

    Ти си расал в полето и за това не знаеш,че в планината времето се променя.В полето се раждат тикви,в планината -хора !
  • 8 Каква е ползата от този кръг от

    7 3 Отговор
    световната купа в Банско, след като Цеко Минев в продължение на над 20 години престъпно унищожи ски ищюзоната и лифтовете на цяла Витоша??? Нека да се концентрира ме върху проблемите, които с от най-голяма важност, а не да бъдем доволни с трохичките, които ни подхвърлят и никому нищо не носят
  • 9 Бендида

    9 2 Отговор
    Въобще не трябваше да има старт, беше рисковано в този дъжд. Относно Цеко Минев, той е председател на Българската федерация по ски. Ние можем свободно да си мърморим.....но Витоша скоро няма да я бъде.
  • 10 😂😂😂

    3 8 Отговор
    Повечето хора, които следим стартовете знаем че втори манш можеше да се проведе, макар и трудно. Отмяната беше абсолютно грешно решение. Коментаторите също го отчетоха като такова, както и състезатели като Кристофърсън!
  • 11 КОН НА Г4🐴...с найлон...

    4 3 Отговор
    А ОРГАНИЗАЦИЯТА СЕ ПОДИГРАВАШЕ
    .ЧЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА У ФРАНЦИЯ
    ПРОПАДНАЛА КУПАТА 😀...
    АПРОПО....КОЙ ПРАИ СЪТЕЗАНИЕ
    НА СНЕГ ИЗКУСТВЕН....ОСВЕН ...АРАБИТЕ.....
  • 12 Селянин

    5 2 Отговор
    Всяко нещо изкуствено създадено на края се проваля.Големи напъни без мисловна дейност.
  • 13 Майк Алън Патън

    2 0 Отговор
    Трудно ми е да си представя , че Алберт е на 4-то място в Спортист на БГ ! И то преди шампиони и рекордьори като Карлос Насар , Нургюл , Калейн !!! Много учудващо , нереално и нелогично ! Явно нещо са се объркали гласуващите !
  • 14 Счетоводител

    1 0 Отговор
    Навсякъде може да се случи спиране на състезание заради лоши метеорологични условия. Нямах възможност да бъда там, за мое съжаление, но гледайки по тв-то, с нищо не отстъпваме на редовните курорти, абонирани за кръгове от СК по ски. Дано успеем да направим догодина или по нататък кръгове и при жените, и при мъжете. В един сезон да дойдат на крака, състезатели от ранга на Одермат, Гут-Берами, Шифрин и Кристоферсен си е уникално.