Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 17:55 2 923 12

Мануела Малеева разказа покъртителна история от своя живот

  • мануела малеева-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • психически тормоз

"Отне ми доста време, за да разбера, че съм била жертва на психически тормоз от партньора си", сподели пред камерата на БНТ най-успешната родна тенисистка

Мануела Малеева разказа покъртителна история от своя живот - 1

Легендата на българския тенис Мануела Малеева разказа покъртителна история от своя живот.

"Отне ми доста време, за да разбера, че съм била жертва на психически тормоз от партньора си", сподели пред камерата на БНТ най-успешната родна тенисистка.

Става въпрос за мъж, с когото тя е живяла след развода си с швейцареца Франсоа Франие, от когото има три деца и с когото продължава да поддържа добри отношения. Новият ѝ приятел се е опитал да се самоубие след края на връзката с нея.

"Караше ме да се чувствам потисната. Този тормоз е много подмолен, много невидим за обкръжението. Трудно е да си го признаем и разберем, за да можем да вземем някакви решения и мерки", разказа тя.

По думите ѝ проблемите започнали на третата година от връзката им, но има спомени как три седмици, след като тя започнала, имала някакви колебания, защото мъжът имал друга връзка, но той заявил, че тя няма право да постъпва така, защото бил много влюбен в нея.

"Абсолютно не можех да си представя в какво щях да се окажа въвлечена след това", признава Мануела.

"Този човек беше журналист и аз направих интервю с него. Накрая ме разплака с въпрос как е майка ми, как е семейството. Някой ми обърна внимание", връща лентата назад най-голямата от трите сестри Малееви.

Когато връзката им започва въпросният мъж живее с друга жена. Всеки месец ѝ обещава, че ще я напусне, че иска да живее само с нея, и това продължава две години.

"Той все беше сърдит за нещо, цупеше се непрекъснато, все нещо не беше наред и с децата, все нещо не бях направила както трябва, все нещо не знаех. А той беше много по-добрият във всеки аспект от живота, въпреки че аз съм била трета в света. Караше ме да се чувствам потисната и много зависима от него", откровена е Мануела.

Партньорът ѝ бил ужасно ревнив. Успял да я откъсне от всичките ѝ приятели. Излизали рядко, но и тогава все бил недоволен. Решението да прекрати токсичната си връзка Мануела взема след три години и тогава си дава сметка, че е позволила на човека до себе си да я тормози.

"Едно от най-трудните неща беше да си простя, че съм позволила някой да се държи така с мен", казва Малеева. Въпреки че не разкрива името на бившия си партньор, Мануела дава да се разбере, че той не е българин. Когато слага край на връзката и се прибира в България, за да я умилостиви, той започва да ѝ пише на български.

"Един ден ми изпрати есемес: "Моля те, грижи се за моя син. Сбогувам се с теб от мястото, където съм бил най-щастлив". Аз изтръпнах, обадих се веднага на семейството му", разкрива тенисистката. Намерили го след денонощие в хотелска стая, нагълтал много медикаменти и в безсъзнание.

Оказва се, че той е подготвял погребението си и какво ще се слува след това. Опитът за самоубийство е бил в началото на декември, а покрай празниците Мануела и децата започват да получат колети с подаръци за Коледа, които той е поръчал предварително.

Тенисистката разказва, че окончателният край на връзката бил сложен след шест години.

"Искам да дам кураж на жените, които ме слушат. Това е най-голямата победа в моя живот. Чувствах се в такава безизходица... била съм на корта, побеждавала съм, но затова не бях подготвена. Ужасно трудно е да скъсаш с такъв манипулатор, нарцистичен тип. Горда съм със себе си. Въпреки чувството на вина, че въвлякох в това децата си, съм щастлива, че извърях този път", завършва разказа си шампионката.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещо ,

    23 2 Отговор
    което в соца при раздяла го наричаха хладнокръвно "несъвместимост в характерите" ! Един психопат ВИНАГИ остава такъв !
  • 2 Четете внимателно

    31 9 Отговор
    Развела се с 3 деца, хванала се с друг, който години наред и обещавал да напусне жена си, па накрая финалът достоен за трагедия на Шекспир. Даже и не се усещат какви резили са, че и се оплакват. А за Юлия Берберян какво заграби в мътните години вече се забрави.
  • 3 Пустиняка

    19 4 Отговор
    Пробвай па ма
    Не си убавица ма не си и толко одъртела
  • 4 Га лапа тръбата

    20 5 Отговор
    не ревеше.Наритаха парантията,орева орталъка!

    Коментиран от #5, #10, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината съм аз

    23 3 Отговор
    Тая па ....Тина
    Що не каже с майка и за замените и другите далавера дето ощетиха българския народ и държава ...
    Жертва била ....смях
    Те е една дол....и голяма ...ва
  • 7 Либера стки психопат ки, Сър

    13 3 Отговор
    Насилницата вика, дръжте насилника...
  • 8 Хаха

    4 1 Отговор
    Битовизми типични за турски сериял и проблеми, които частично има всяко 3-то българско семейство... Бивша елитна тенисистка, настояща пропаднала истеричка в критическата, "внезапно" прозряла нам кво си от преди 30 и повече години, че била "жертва", въпреки че мъжа е посегнал към самоубийство! Дори съгласно Истанбулската конвенция може да го осъзи, като едното Нищо!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.