Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 09:54 2 049 5

Шампионът Божидар Андреев: Дължа всичко на хората, които вече не са сред нас

  • божидар андреев-
  • вдигане на тежести-
  • спорт-
  • рекорд

Сигурен съм, че в момента те ме гледат отгоре и се гордеят с мен за това, което направих

Шампионът Божидар Андреев: Дължа всичко на хората, които вече не са сред нас - 1

Божидар Андреев стана европейски шампион по вдигане на тежести в София с европейски рекорди в двубоя и в изтласкването и с резултат, който му гарантира участие на Олимпийските игри в Париж. Българинът триумфира в категория до 73 кг при мъжете на шампионата в „Арена София“ с двубой от 348 кг (155 в изхвърлянето и 193 в изтласкването).

„Във всеки един момент съм с тях, макар физически да ги няма до мен. Сигурен съм, че в момента те ме гледат отгоре и се гордеят с мен за това, което направих. Последният ми опит беше именно за тях – за всички любими хора, които вече не са до мен. За тях са и медалите. Дължа всичко на хората, които вече не са сред нас. Лека им пръст. И още не съм приключил, докато не отида на олимпийските игри и не направя там това, което обещах и на тях.“, заяви емоционалният Божидар Андреев.

„Честно казано, от всичко съм доволен от това европейско първенство. Най-доволен съм, че това, което правихме на тренировките, го направих и тук. Гордея се, че го постигнахме с моя треньор и с всички други хора, които ме подкрепят. Благодаря на всички от сърце. Дай Боже и занапред да постигаме такива резултати. Вярвам, че пак ще показваме какво можем ние, българите“, каза още Божидар Андреев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    6 2 Отговор
    Малко са циганите които обичат България ! Браво момче !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Читател

    0 5 Отговор
    Колко пъти ще я качите тази статия?
  • 4 ЧОЧО

    5 0 Отговор
    Какво като е циганин,не е ли човек.Българска злоба.
  • 5 Ироничен

    0 0 Отговор
    Много татуиран.