Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 08:42 2 849 2

Дали не е звезда? Ето какво направи Александър Николов

  • спорт

Алекс най-добър за италианци в 1/4-финален мач между грандове в Шампионска лига

Дали не е звезда? Ето какво направи Александър Николов - 1
Снимка: БГНЕС

Александър Николов и Кучине Лубе Чивитанова са съвсем близо до класиране за полуфиналите в Шампионската лига по волейбол. Италианският отбор победи с 3:1 (25:21, 25:21, 25:27, 25:22) като гост Халкбанк Анкара.

Българският национал беше титуляр за Кучине Лубе и реализира 17 точки, ставайки най-резултатен в полза на победителите заедно с Марлон Ерера.

Българският посрещач надигра в пряк дуел звездата от Франция Ервин Нгапет. Посрещачът на гранда от Анкара отбеляза 12 точки при успеваемост в нападение от 43 процента. Николов беше с 60 процента в атака, по-висок процент на успеваемост и от този на Ерера.

Реваншът между двата отбора ще се проведе в Италия на 28 февруари. Николов е на 20 години и не просто е един от най-силните волейболисти на България. Той е сред най-перспективните, класни и известни спортисти на страната ни въобще.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми даа

    6 1 Отговор
    И по реклами на "Лидъл" изпревари Стоичков!
  • 2 Аман вече

    5 2 Отговор
    Накъдето и да се обърнеш, я оня фъфлек, я тия владониколовите по рекламите. Па тоя що не играе за България .