Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 07:36 910 2

Без Везенков Сакраменто с неочаквано трудна победа

  • сакраменто кингс-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • александър везенков-
  • сан антонио спърс

Българското крило все още лекува контузия в глезена

Без Везенков Сакраменто с неочаквано трудна победа - 1

Сакраменто Кингс постигна неочаквано трудна победа със 127:122 (30:32, 35:25, 28:30, 34:35) в домакинството си на Сан Антонио Спърс. Домакините в "Голдън 1 Сентър" трябваше да треперят до самия край, но все пак успяха да се поздравят с успеха. Българското крило Александър Везенков не взе участие в мача, тъй като лекува контузия в глезена.

Сакраменто имаше инициативата в началните минути, но постепенно Сан Антонио успя да изравни играта и дори да поведе с две точки в края на първата четвърт за 32:30 в своя полза. Втората четвърт отново домакините се събудиха и вдигнаха оборотите, което им донесе и преднина от 8 точки на полувремето при 65:57.

Третата четвърт бе сравнително равностойна, като гостите леко стопиха изоставането си до 93:87. Решаваща обаче се оказа последната четвърт, в която играта на Сакраменто тотално се разбалансира. Играчите на Майк Браун тотално изпуснаха инициативата и бяха на косъм да изпуснат и победата, но в самия край успяха да избегнат резила и се добраха до крайното 127:122.

Ди'Арън Фокс бе най-резултатен за домакините с 28 точки, 5 борби и 9 асистенции. Домантас Сабонис пък записа поредния си трипъл-дабъл през сезона след 22 точки, 11 борби и 11 асистенции. Силен мач направи и Кевин Хъртър с 21 точки, 4 борби и 4 асистенции.

За Спърс се отличи Девин Васел с 32 точки, 1 борба и 7 асистенции. Виктор Уембаняма завърши с дабъл-дабъл от 19 точки, 13 борби и 4 асистенции. Келдън Джонсън пък завърши мача с 18 точки, 4 борби и 3 асистенции.

С този успех Кингс имат 32 победи и 23 загуби до момента и се намират на 8-ата позиция в Западната конференция. Сан Антонио остава на последното 15-то място с 11 успеха и 45 поражения на сметката си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    1 0 Отговор
    Това “Без Везенков” е за винаги, защото е закупен за резерва! Измишльотината с контузията е лъжа! Контузен или не контузен, мястото му е на резервната скамейка. Направи голяма глупост, че отиде там да си провали кариерата и формата си! Освен това няма нищо общо с БГ за да му се следи “развитието”!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.