Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 08:00 2 829 4

Голямо признание за Везенков! Америка постави много висока оценка на българина!

  • сакраменто кингс-
  • спорт-
  • баскетбол-
  • нба-
  • александър везенков

Везенков беше обявен за един от най-продуктивните играчи на Сакраменто Кингс, въпреки че от началото на 2024 г. пропусна 11 мача на отбора си заради контузии

Голямо признание за Везенков! Америка постави много висока оценка на българина! - 1

Спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков не играе вече близо две седмици заради повторна контузия на глезена, но въпреки това получи поредното голямо признание за качествата си в Америка.

Везенков беше обявен за един от най-продуктивните играчи на Сакраменто Кингс, въпреки че от началото на 2024 г. пропусна 11 мача на отбора си заради контузии. През есента пък шест пъти беше неизползвана резерва от треньора Майк Браун.

Въпреки това българският баскетболист е осми в класацията по продуктивност (записани победи средно на мач), както и девети по ефективност на стрелбата. Статистиките са изработени от НБА за представянето на играчите на Сакраменто Кингс. В двете ранглисти участват 19 играчи, използвани от „кралете“ от началото на сезона. Статистиката показва, че 28-годишният българин има 56,4% ефективност на стрелбата, докато звездата на тима Диарън Фокс е с 53,5%.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любо

    1 0 Отговор
    Ама 8-ми от 19-те в отбора му или 8-ми в цялата НБА ?
  • 2 Сори ама

    4 0 Отговор
    Заглавието няма нищо общо със статията
  • 3 Пламен

    3 0 Отговор
    Цяла Америка ли го е признала Везенкос илисаюо половината?
  • 4 щурецъ

    0 0 Отговор
    Мъного добъре! Ще играе,колкото му позволи треньорът.