Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 20:40 1 097 7

Почетино: Бяхме по-добри от Ливърпул, но бяхме изморени

  • челси-
  • маурисио почетино-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • купата на лигата

Основният акцент бе, че лондончани направиха селекция за милиони, а мърсисайдци трябваше да разчитат на някои от юношите си

Почетино: Бяхме по-добри от Ливърпул, но бяхме изморени - 1

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино защити клуба, след като клубът получи многобройни критики след загубата от Ливърпул на финала на Купата на Лигата. Основният акцент бе, че лондончани направиха селекция за милиони, а мърсисайдци трябваше да разчитат на някои от юношите си. Освен това наставникът разкри, че Кристофър Нкунку е получил нова контузия.

"Трябва да погледнем нещата с контекст. Не може да избягаме от това, което виждаме на терена. Уважавам мнението на всеки специалист, но това не означава, че понякога те могат да бъдат некоректни. След 90 минути ние бяхме по-добрият отбор, заслужавахме да спечелим. Не бяхме достатъчно ефективни в завършващата фаза, а понякога ти трябва и малко късмет", коментира Почетино.

"Отборът беше изморен, но опитахме да спечелим. Пуснахме в игра Нкунку и Мудрик, освежихме атаката. Не заменихме офанзивни с дефанзивни играчи. Вчера разбрахме, че Нкунку се е контузил, не знаем кога и как. Не сме се опитвали да стигнем до дузпи, ние сме смел отбол и винаги търсим победата. На почивката след първото продължение си казахме, че трябва да опитаме да спечелим. Това не се случи. В продълженията вероятно те имаха малко повече контрол, а след това най-добрият играч на терена (Вирджил Ван Дайк) вкара гол и това беше разликата. В първите три или четири години с Юрген Клоп Ливърпул не спечели трофей. Сега постигат нещата, които заслужават. За нас, след осем месеца да стигнем до финал е голямо постижение", допълни той.

Попитан дали има доверието на ръководството, аржентинецът отговори: "Да. След мача Тод Боели ми изпрати много мило съобщение. Аз съм зад играчите си. Понякога трябва да приемем критиките, защото сме Челси. Това е клуб с невероятна история и се очаква да побеждава.

Утре Челси приема Лийдс на Илия Груев в мач от осминафиналите на ФА Къп. "Не беше трудно да вдигна играчите, защото те нямат търпение. Сега трябва да трябва да минем напред и да сме готови за утре. Искаме да стигнем до края в турнира, а ни чака един много добър съперник в лицето на Лийдс. Знаем за съперничеството между двата отбора и утре ще е трудно. Разбирам разочарованието на феновете, но имаме нужда от тяхната подкрепа".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    12 0 Отговор
    Реално бяхте доста по-жалки!
  • 2 ХАРОН

    8 2 Отговор
    Империя Роман е в историята. Няма го, Абрамович, няма я, Грановская. ЧЕЛСИ беше институция, сега е пълнеж. Американския недоимък ще върне ГРАНДА във второто ниво на английския футбол много скоро.
  • 3 еха

    9 0 Отговор
    По-добри бяхме ама се уморихме щото децата много бягаха...
  • 4 Сатана Z

    8 0 Отговор
    Ливърпул игра с втория си състав 90 минути,а в продълженията с младежкия отбор.Не мога да разбера какво иска Почетино,след като Челси игра с титулярите си + рефера?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.