Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 06:19 817 0

Ман Юнайтед си осигури сблъсък с Ливърпул във ФА Къп след късен фол на Каземиро

  • манчестър юнайтед-
  • юнотингам форест-
  • фа къп-
  • футбол-
  • ливърпул

Срещата предложи доста положения, но единственият гол падна в заключителните минути

Ман Юнайтед си осигури сблъсък с Ливърпул във ФА Къп след късен фол на Каземиро - 1

Манчестър Юнайтед победи Нотингам Форест с 1:0 като гост в 5-ия кръг от ФА Къп. Срещата предложи доста положения, но единственият гол падна в заключителните минути.

Той бе дело на Каземиро в 89-ата минута, когато бразилецът засече пас на Бруно Фернандеш от статично положение.

В следващата фаза се задава страхотно дерби, тъй като там опонент ще е големият съперник Ливърпул, а срещата ще е на "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед създаде страхотен шанс в самото начало на срещата. Алехандро Гарначо спечели ъглов удар след добри действия на десния фланг. Последва заучено положение с късо изпълнение и остър пас към Антони. Бразилецът стреля от движение с едно докосване, но нацели напречната греда.

В 7-ата минута "червените дяволи" пропуснаха още един златен шанс. Центриране от дясното крило намери Скот Мактомини абсолютно непокрит на метри от вратата. Ударът с глава на шотландеца обаче беше в обсега на вратаря и Търнър изби топката.

След малко повече от четвърт час и Маркус Рашфорд опита мощен удар, който прелетя над напречната греда.

С изтичането на половин час игра Дивок Ориги се възползва от грешка на Бруно Фернандеш. Белгийският централен нападател шутира, но не създаде работа за Андре Онана.

Две минути по-късно вратарят на домакините отново избухна със страхотно спасяване. Диого Далот се измъкна със прекрасен финт и навлезе в наказателното поле. Последва хубаво центриране на главата на Скот Мактомини, чийто удар отново бе отразен от вратаря, този път с една ръка.

Форест отговори с добра контраатака. Тя завърши с топка за Еланга на аутлинията. Той предостави кълбото на Ауоний, но последва разочароващ изстрел.

Така след доста пропуснати положения не се стигна до гол през първото полувреме.

Веднага след почивката Нотингам разгърна бърза атака с участието на Еланга и Ауоний. Последният получи шанс да реализира, но плонжът на Онана му попречи.

Последва и още един точен удар на Ориги. Онана обаче отрази и това положение.

В 63-ата минута футболистите на Ерик тен Хаг се пораздвижиха в предни позиции. Бруно Фернандеш и Антъни направиха двойно подаване около границата на наказателното поле. Капитанът на Юнайтед замахна, след което завъртя топката с външен фалц към далечния ъгъл, но не намери очертанията.

Осем минути преди края на редовното време "червените дяволи" отново не успяха да вкарат така важното попадение. Бруно Фернандеш изведе много добре Рашфорд, който заложи на силата и изпрати топката високо над вратата.

В 89-ата минута Манчестър Юнайтед вкара изключително ценен гол, който можеше да се окаже с цената на продължаване към следващата фаза. Попадението вкара Каземиро след центриране от статично положение на Бруно Фернандеш. Бразилецът засече топката с глава, но имаше дълго преразглеждане за засада с ВАР. В крайна сметка арбитрите прецениха, че всичко е по правилата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА