Last news in Fakti

4 Март, 2024 09:00 1 067 0

Гуардиола засипа с похвали героя в мача с Ман Юнайтед

  • манчестър сити-
  • пеп гуардиола-
  • фил фоудън-
  • футбол-
  • висша лига-
  • манчестър юнайтед

23-годишният английски национал отбеляза два гола и има основна заслуга за обрата в полза на "небесносините"

Гуардиола засипа с похвали героя в мача с Ман Юнайтед - 1

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали играта на халфа на шампионите Фил Фоудън след победата срещу градския съперник Манчестър Юнайтед у дома с 3:1 след обрат в дербито от 27-ия кръг в английската Премиър лийг

23-годишният английски национал отбеляза два гола и има основна заслуга за обрата в полза на "небесносините".

"Ако печелите мачове за своя отбор, ставате футболист от световна класа. Всички играят добре, но трябва да можеш да осигуриш победата и той го прави. Какво още мога да кажа? Той ще бъде легендарен играч, защото в кратката си кариера е участвал в най-важните мачове, вкарвал е голове, печелил е титли и ето откъде идва всичко това. Фоудън е най-добрият футболист през сезона, с цялото ми уважение към другите невероятни играчи. Никой от тях не беше толкова ключов за нас, колкото той през този сезон", каза Гуардиола, цитиран от БиБиси в неделя.

През настоящата кампания Фил Фоудън изигра 40 мача във всички турнири, вкара 18 гола и направи 10 асистенции с екипа на Манчестър Сити, който се намира на второ място в класирането в шампионата на Англия.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА