Last news in Fakti

21 Март, 2024 22:00 6 489 8

Впечатляващо постижение за Любо Пенев

  • любо пенев-
  • хебър-
  • футбол

И направи чудото, запазвайки елитния статут на тима. Когато всички очакваха през лятото да си тръгне, той реши да остане и подписа договор за 1 г.

Впечатляващо постижение за Любо Пенев - 1
Снимка: БГНЕС

На днешния 21 март, точно преди година, Любослав Пенев пое най-голямото предизвикателство в кариерата си - застана начело на отписания от мнозина Хебър. И направи чудото, запазвайки елитния статут на тима. Когато всички очакваха през лятото да си тръгне, той реши да остане и подписа договор за 1 г. След сътресенията през зимата вече никой не очакваше, че ще остане, но Ел Голеадор пак ни изненада. И не само това - запази си място в историята на Хебър с историческото класиране на отбора за полуфиналите на турнира за Купата на България.

Отдавна Любослав Пенев е доказал, че е един от най-добрите треньори в родния футбол в последните години, а като мотиватор няма равен. Въпреки това рядко се задържа начело на един отбор, а за престоите му в ЦСКА може да се напише книга. Досега най-дълго е бил начело на националния отбор на България - цели три години, а престоят му в Литекс, гарниран и с шампионска титла, продължи 1 г. и 1 месец.

С ЦСКА четирите му "брака" продължиха по няколко месеца. Най-дълъг беше първият - 10, другите бяха по 3-4 месеца. В ЦСКА 1948 изкара 6 месеца, а в Царско село цели 11 месеца. За статистиката трябва да се отбележат и краткотрайните му аванюри с Ботев Пловдив и дублиращия тим на Валенсия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ситрошен

    2 17 Отговор
    Колко CMOTAH пубер трябва да си, да се радваш на 22-ма ПУTЬОBЦИ как гонят топка с въздух...

    Коментиран от #3

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор
    Бихме ли Занзибар ли, Того ли, Кирибати ли❓

    Коментиран от #4

  • 3 ХАХАХА

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ситрошен":

    Всички топки са пълни с въздух. И балоните...В гимнастиката най често е една не 22ма
  • 4 Ммм..да

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Утре,тоест днес от 15.00 по БНТ 3 !

    Коментиран от #5

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ммм..да":

    Аха, значи още се надяваме на успех ❗
    Леле, "четвъртите в света" да треперят от сто и четвъртите ❗

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Статията е за Любослав Пенев,но като чета неадекватните коментари си обяснявам избора на Гонзо и за тези,които го избраха!
    И да си кажем,добър,много добър треньор.Задържа се за малко,където му се бъркат в работата хора,които не разбират от треньорска работа и разни комплексари и зависими.....