Last news in Fakti

23 Март, 2024 23:03 2 216 3

Бразилия победи Англия с гол на детето-чудо

  • бразилия-
  • англия-
  • контрола-
  • футбол

Влязъл като резерва, звездата на Палмейрас вкара първия си гол за Бразилия в едва третия си мач за първия тим

Бразилия победи Англия с гол на детето-чудо  - 1
Снимка: БГНЕС

Oтборът на Бразилия победи с 1:0 Англия на митичния „Уембли“ в приятелски мач. Единственото попадение реализира в 80-ата минута детето-чудо на Селесао Ендрик, който едва на 17 години загатна за голямото бъдеще, което го очаква. Влязъл като резерва, звездата на Палмейрас вкара първия си гол за Бразилия в едва третия си мач за първия тим.

Домакините влязоха в ролята на фаворит и опитаха да притиснат съперника в първите минути на срещата. Южноамериканците пък демонстрираха притеснение и влязоха в двубоя със серия от необмислени нарушения. Това можеше да им изиграе лоша шега още в 3-тата минута, когато Фил Фоудън изпълни опасно пряк свободен удар, който мина на сантиметри от лявата греда.

Гостите отговориха на предизвикателството с удар в 9-ата минута. Родриго нанесе удар в долния десен ъгъл, а Пикфорд внимаваше и улови. Още четири минути по-късно "селесао" демонстрираха, че нямат намерения за повече колебания и Винисиус Жуниор също изпробва мерника си от вътрешността на наказателното поле. Отново Родриго опита да преодолее британския страж четвърт час след началото, като този път не нацели рамките на вратата.А

Англичаните от своя страна също демонстрираха, че няма да позволят срещата да се играе пред само една врата и Уоткинс отговори с удар над напречната греда в 19-ата минута. Точно в средата на полувремето пък Райс изпита рефлексите на стража на гостите Бенто Крепски, който се разтегна на предела на силите си и изчисти в ъглов удар. След него Хари Магуейър засече центриране с глава около точката за изпълнение на дузпа, като ударът му бе спрян от тялото на южноамерикански бранител.

В 27-ата минута главният съдия на мача Артур Диас пропусна претенциите на домакините за дузпа, след като Деклан Райс се строполи на тревата.

Шест минути по-късно Родриго припомни за силните южноамерикански минути от първия четвърт час и малко точност не му стигна, за да ипробва отново рефлексите на Пикфорд. 120 секунди по-късно Пакета разтресе левия страничен стълб.

След това няколко силни изяви за "трите лъва" имаше Антъни Гордън, чийто удар веднъж бе блокиран от бранител на "селесао", а след това Бенто Грепски се намеси подобаващо. В минутите до края на редовното време пък Рафиня пропусна за гостите, а Фоудън не бе достатъчно прецизен в съперниковото наказателно поле.

В продължението не се случи нищо значимо освен едно вяло центриране в пеналтерията на южноамериканците и логично противниците се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Второто полувреме продължи тенденцията от първата част и съперниците започнаха двуостро, като отново британците съумяха първи да създадат опасност. Това се случи 180 секунди след подновяването на играта, когато Крепски два пъти се намеси след сериозни центрирания в неговата пеналтерия. След това пък Гордън реализира първия точен удар след почивката, като стражът на гостите внимаваше и спаси.

Отговорът на "селесао" не закъсня и Винисиус Жуниор изостри на краен предел нервите на английската отбрана, като в последния момент се намери кой да изчисти в корнер. Около час след началото Стоунс и Белингам също отправиха удари, които не намериха рамките на вратата.

През следващите двайсетина минути очаквано играчите и на двата отбора намалиха оборотите след като настъпи умората. Двамата селекционери направиха някои промени, които обаче не дадоха мигновен ефект. Бразилците усетиха влиянието им девет минути преди края на редовното време, когато Винисиус Жуниор намери влезлия на мястото на Доривиал Жуниор - Ендрик, който не сбърка и откри резултата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    6 0 Отговор
    Рикши-сунакия се разпада по частите!
  • 2 Куту Кузлудуй

    3 0 Отговор
    Браво. Който го може го може. Футбола е спорт.
  • 3 Пешо от панелката

    0 0 Отговор
    При гола на Бразилия домакините имаха претенции за засада. От повторението стана ясно, че имаше засада и голът трябваше да бъде отменен.