Last news in Fakti

25 Март, 2024 18:59 1 005 5

В Троян ще обучават безплатно ученици от начален етап да играят шах

  • спорт

България има традиции в този спорт

В Троян ще обучават безплатно ученици от начален етап да играят шах - 1
Снимка: БГНЕС

В Троян е започнало обучение по шахмат за най-малките. Инициативата е с подкрепата на Община Троян и съдействието на Шахматен клуб –Троян, съобщават от общинската администрация.

Над 30 деца до 12 години от три училища в града са заявили желание за начално обучение по шах.

Заниманията са безплатни и ще се провеждат в училищата в рамките на следобедните часове за занимания по интереси, а в края на април всички, преминали обучението, ще се включат в традиционния турнир, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    5 0 Отговор
    Трябва обучението по шах да стане учебен предмет в училищата...
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Браво!!това е отлично начинание!Казах ви,че го има в Германия ,а в турция мисля,че се изучава като учебен предмет.Голямата ми внучка е в 1клас и в Германия за извън класно занимание се е записала шахмат!Сега децата ходят на танци,плуване,шах....и какво ли не!Браво,така ще намалите катастрофите!!!След 10-15г хората докоснали се до шахмата ще станат,Човеци!Днес за 1ви път имам много лоша успеваемост на тенис прогнози!Дано от Де миньор до Алкарас позная всичко!
  • 3 Вале-каро

    2 0 Отговор
    До къде стигнахме!Да въвеждаме неща които са се провеждали в България по оня див социализъм. Алоу управляващи , не ви ли е срам?
  • 4 зарибяване

    0 1 Отговор
    Пълнят фигурите с троянска сливова.
  • 5 В Шаха още не е определено как да се

    1 0 Отговор
    Започва с пешките с две полета напред или само с едно поле напред
    Пак ще учим неопределени неща