Last news in Fakti

6 Април, 2024 09:33 1 008 5

Везенков и Сакраменто загубиха от Бостън

  • везенков-
  • сакраменто кингс-
  • бостън-
  • загуба

Драмата бе в края и пропилян обрат

Везенков и Сакраменто загубиха от Бостън - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Най-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков, записа общо 13 минути и 58 секунди, правейки 6 точки, 2 борби и 1 асистенция, при поражението на клубния си Сакраменто Кингс от Бостън Селтикс със 100:101 (15:27 35:27 22:30 28:17) в среща от редовния сезон на НБА.

Срещата бе от огромно значение за "кралете" относно класирането им, тъй като малко преди края на сезона те изпаднаха от топ 6 и в момента са на осмото място в Западната конференция, като тази позиция не им позволява да се класират директно за 1/8-финалите в плейофите. Сега новото поражение, което бе второ поредно, изравни баланса им с деветия в класирането ЛА Лейкърс, с който вече имат по 44 победи и 33 загуби. Все пак шестото място все още не е непостижима цел, тъй като там за момента се е настанил отборът на Ню Орлиънс Пеликанс, който има само победа повече, но и мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МисиркоФ

    2 3 Отговор
    Дърво
  • 2 басктбудалист

    3 4 Отговор
    Кой го интересува краварското баскетболно първенство. Оставете човека да си играе и това е. Какво се занимавате с Везенков ама загубил ли контузил ли се бил отбора му бил изпаднал от някъде си и тем подобни.

    Коментиран от #5

  • 3 Перо

    2 2 Отговор
    13 мин. игра е “забележителен рекорд” за резервата Везенков! От къде на къде Везенков е най-добър БГ спортист за 23 г., когато през това време не е имал БГ работодател! Могат да го класират само в Гърция и САЩ!

    Коментиран от #4

  • 4 заслужава

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Везенков да играе 13 мин за Сакраменто е все едно ти да играеш за Сити на финала на КЕШ.
    Нямаме аналогичен спортист на това ниво за момента в нито един популярен спорт.
    А полседно имахме играч там преди половин век.
    Александър може да повлече крак и да отвори чуден пазар за родните клубове.
  • 5 РускаКукла

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "басктбудалист":

    ми гледай си руското бе каунь