Last news in Fakti

10 Април, 2024 20:19 1 944 4

Софийският градски съд не уважи иск на Бербатов

  • конгрес на бфс-
  • футбол-
  • димитър бербатов-
  • софийски градски съд

Молбата бе депозирана в съда на 13 януари 2022 от въпросните клубове с искане за свикване на извънреден Конгрес на централата с дневен ред за избор на нов президент, Изпълком и други

Софийският градски съд не уважи иск на Бербатов - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави без уважение искането на 217 футболни клуба за свикване на извънреден Конгрес на Българския футболен съюз. Решението е от 2 април тази година по частно търговско дело номер 204, пише БГНЕС.

Молбата бе депозирана в съда на 13 януари 2022 от въпросните клубове с искане за свикване на извънреден Конгрес на централата с дневен ред за избор на нов президент, Изпълком и други. Клубовете са защитени в иска им от адвокатска кантора. Тя е ангажирана от Димитър Бербатов, който загуби последните два избора за президент на футболния съюз, и го представлява по делата срещу БФС в съда.

Според СГС не са били налице законови основания за свикване на такъв извънреден Конгрес, което е довело и до отхвърляне на иска. Решението може да бъде обжалвано на следваща инстанция.

Припомняме, че делото беше заведено от клубове, които бяха опозиция на вече бившия президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. То стартира след Конгреса на 12 октомври 2021, когато Михайлов успя да запази поста си след оспорвана борба с Бербатов. Загубилите впоследствие обжалваха резултата с претенции за това, че е трябвало да има балотаж, а успоредно с това беше внесена и въпросната подписка за свикване на нов Конгрес.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 име

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "мeчо":

    Мечо, да се изгърбиш така жестоко от метене на улиците, че чак ковчег по мярка да не могат да ти купят.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.