Last news in Fakti

27 Май, 2024 18:59 1 093 1

Стефанос Циципас започна с победа на Откритото първенство на Франция

  • мартон фучович-
  • стефанос циципас-
  • тенис-
  • тенис на корт

Първата ракета на Гърция в мъжкия тенис се наложи със 7:6 (7), 6:4, 6:1 над унгареца Мартон Фучович

Стефанос Циципас започна с победа на Откритото първенство на Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Финалистът в турнира от 2021 година Стефанос Циципас започна с победа на Откритото първенство на Франция.

Първата ракета на Гърция в мъжкия тенис се наложи със 7:6 (7), 6:4, 6:1 над унгареца Мартон Фучович в среща от първия кръг на основната схема. Мачът продължи 2 часа и 22 минути.

Най-интересен беше първият сет на мача, в който Циципас и Фучович вървяха рамо до рамо. В него пробиви нямаше, но в тайбрека се случиха няколко обрата. Първо унгарецът поведе с 3:0 точки, след което Циципас стигна до два сетбола при 6:4.

Фучович отрази двете възможности и на свой ред стигна до точка за спечелване на сета, при това на свой сервис. Той обаче изпрати удар от форхенд в мрежата, което изравни резултата за 7:7. Тук вече Циципас не допусна колебания и успя да затвори първата част с 9:7 точки.

Поставеният под номер 9 в схемата грък поведе с пробив още в първия гейм на втория сет. Фучович успя да изравни при 3:3, но Циципас пак взе предимство и затвори и втория сет с 6:4. След това Фучович свали гарда и до края на мача повече проблеми за Циципас нямаше.

Във втория кръг Циципас ще срещне германеца Даниел Алтмайер.

Напред в турнира продължава и номер 21 в схемата канадецът Феликс Оже-Алиасим. Той отстрани японеца Йошихито Нишиока след 6:2, 6:4, 6:4. Мачът беше прекъсван на няколко пъти заради дъжд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имаджин

    0 0 Отговор
    Моята дългокоса русалка си има три червени циципаса.