Last news in Fakti

31 Май, 2024 22:24 2 320 23

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

  • цска-
  • футбол-
  • цска 1948

Футболистите на Валентин Илиев се наложиха с 2:0 на стадион „Васил Левски”

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона - 1

Отборът на ЦСКА 1948 надделя над ЦСКА в баража за класиране за европейските клубни турнири. Футболистите на Валентин Илиев се наложиха с 2:0 на стадион „Васил Левски”, но освен с победата на гостите, мачът ще се запомни и с изключително грозните сцени в заключителните минути, когато феновете на домакините нахлуха на терена и прекъснаха срещата.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

Две минути преди края на редовното време фенове на домакините нахлуха на терена и атакуваха играчите на двата тима. При мелетата пострада и един от полицаите.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

Мачът на стадион „Васил Левски” започна с натиск на домакините, които още във втората минута пропуснаха отлична възможност да открият резултата. След многоходова атака топката бе пратена пред наказателното поле, където непокритият Сени Санянг стреля силно без подготовка, но стражът на гостите със сетни усилия успя да избие в ъглов удар. След центрирането от корнера Джонатан Линдсет бе оставен сам в опасна зона, но стреля неточно с глава.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

Футболистите на Стамен Белчев продължиха да атакуват по-масирано и опасно. В 9-ата минута домакините стигнаха до фал в половината на своя противник, при който топката бе центрирана към далечната греда. Джонатан Линдсет отново бе оставен абсолютно сам и успя, макар и трудно, да върне топката във вратарското поле. Там в последния възможен момент Пишчевич успя да изчисти пред погледа на Тобиас Хайнц.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

Домакините действаха доста по-настоятелно от своя противник, а пресата на „червените” караше често играчите на Валентин Илиев да грешат още в зародиш при изграждането на своите атаки. Тобиас Хайнц също пробва да затрудни Петър Маринов на вратата на ЦСКА 1948, но топката не попадна в целта.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

Епизодичните атаки на гостите не носеха никаква опасност за Димитър Евтимов с изключение на няколко центрирания след които дори не се стигна до удар.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

Въпреки по-пасивната игра на ЦСКА 1948, именно тимът на гостите бе този, който успя да открие резултата при една от редките си атаки. Топката бе пратена към Талис на левия фланг, който овладя без да бъде притесняван от бранителите на домакините.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

Напредна няколко метра и центрира много добре във вратарското поле, където Неделко Пишчевич се включи от втора позиция и засече за 1:0. Сериозна грешка при попадението направи Сейни Санянг, който не проследи движението на Пишчевич и му позволи да стреля от непосредствена близост.

ЦСКА 1948 пречупи ЦСКА в битката за Европа, грозни сцени белязаха последния мач за сезона

ЦСКА бе много близо до това да отговори само три минути по-късно. След центриране на Тибо Вион от фал, Християн Петров засече с глава и прати топката в далечния ъгъл на вратата на гостите. Първоначално главният рефер зачете попадението, но впоследствие след преглед на ситуацията с ВАР, голът бе отменен заради засада на бранителя.

В минутите до края на първата част гостите имаха цели три прекрасни възможности да увеличат преднината си на стадион „Васил Левски”. В първите два случая Димитър Евтимов бе солиден под рамката на вратата и се намеси решаващо. В първата ситуация стражът на домакините отрази техничен удар на Радослав Кирилов, докато втората възможност се разкри пред Талис, който пробва късмета си с далечен шут фронтално срещу вратата.

В продължението на първата част обаче, само късметът помогна на домакините, за да не се оттеглят на почивка с два гола пасив. Педриньо се справи с лекота с Амос Юга по левия фланг, нахлу в наказателното поле и стреля по земя, пращайки топката в десния страничен стълб. В крайна сметка обаче, първата част приключи с минимална преднина за тима на Валентин Илиев.

Втората част отново започна с териториален натиск за домакините, който обаче не доведе до опасности пред Петър Маринов.

В 53-ата минута дойде и ключовият момент в срещата, когато гостите удвоиха преднината си след изключителен гол на Педриньо. Попадението на бразилеца без никакво съмнение ще бъде един от кандидатите за гол на сезона в еfbet Лига.

ЦСКА 1948 получи правото да изпълни пряк свободен удар на повече от 30 метра от голлинията. Зад топката застана Педриньо, който отправи топовен изстрел, забивайки топката под напречната греда, а стражът на домакините Димитър Евтимов просто изгледа как коженото кълбо се оплита в мрежата зад него.

След втория гол във вратата на домакините, играчите на Стамен Белчев започнаха да действат още по-припряно в предни позиции. Улаус Скаршем имаше възможност да стреля към Петър Маринов, но без успех.

Улисани в предни позиции, футболистите на домакините оставяха много сериозни празни пространства в отбрана, като на няколко пъти гостите бяха много близо до третия си гол в срещата. Никола Илиев, Педриньо и Радослав Кирилов имаха възможност да обстрелват вратата на Димитър Евтимов, но без успех.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руслан Мъйнов

    28 4 Отговор
    Прасета, всичките прасета на мезета
  • 2 Ами

    17 0 Отговор
    Затова не пуснах сина ми на този мач при тези бандити. Нищо че е на 30 години напъва се,но му скръцнах със зъби и се панира и се сви,като зелка !
  • 3 На къде духа вятъра

    11 1 Отговор
    Не прочетох нито едно име на български футболист.
  • 4 Боже колко мъка

    13 1 Отговор
    Хахаха оня грозния и тъп Герги Илиев Майкъла ли е къв е, нещо да каже? А, другите прасета? Мдаа, а оня глупак Николай от Дарик радио да каже нещо? А, оня с черешите кюстендилец ли е, петричанин ли е, той нещо да каже?
  • 5 КОЛЮ МУСТАКА

    6 1 Отговор
    ЧЕ ПУКНЕМ.. ГОЛЯМ СРАМ...
  • 6 НИКИ КЪНЧЕВ

    4 3 Отговор
    В РУСИЯ СЪЪЪМ... Ф РУСИЯ СЪМ. ТОЧКАА
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чорбара

    1 1 Отговор
    Моди фу ста таааа.
  • 10 Варналията

    9 2 Отговор
    Сега това жалко отборче Литекс-София трябва да го изпратят в зона София или Ловеч. И това е най-малкото с което сигурно ще се отърват.Оня селски тарикат (Ганчеф) затри Литекс от Ловеч, а сега и Литекс от София...но това е възмездието за отбор подкрепян от БКП за всичките му титли и купи в НРБ.
  • 11 Левски 1914

    4 1 Отговор
    МЕНТЕТО се разпада!
  • 12 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Тия некадърници да ги пращат в селските групи.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сандо

    2 0 Отговор
    Интересно сега какво ще измъдрят от БФС?
  • 15 Мечо

    2 1 Отговор
    Двата отбора може да ползват и един и същи химн. Блек Сабат имат песен; Войната на прасетата. Тази песен може да бъде химн и на двата свински отбора.6553
  • 16 Давид

    2 1 Отговор
    Двата свински отбора показаха какво не трябва да се прави по стадионите. Такива отбори създадени от КГБ .е недопустимо да има в Българското първенство. Освен това и двата с еднакво име и от един и съши град. Цял свят ни се смее заради тези два еднакви отбора. Но това което направиха феновете на прасетата е недопустимо в една правова държава.
  • 17 Зарко

    1 0 Отговор
    Двата отбора за да съществуват трябва да си сменят името. Например; единия да се казва България а другия София. Дори е по добре да се обединят след като си сменят името.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 дядо поп

    4 0 Отговор
    Крути мерки за вандалите! Докато не започнат да изхвърлят от групата отборите на такива вандали като ЦСКА , Левски , Ботев и Локомотив Пловдив все ще е така. Оправдават се , че играчите не били българи , ами публиката какви са , най вероятно конгоански маймуни! Виждате ги на клипа , не идват на мача заради играта а идват подготвени с качулки , маски и палки за насилие и вандализъм. Отбори с такава публика нямат място в българското първенство , независимо от нивото!
  • 21 Знаещ

    1 0 Отговор
    Парите дадени на Гриша Ганчев от последните директори на Литекс банк Ливан отдавна свършиха и няма кой да плаща футболния масраф.
    Защо Шиши не се заеме с отборите на прасетата, той е феномен, решава политически и църковни въпроси, що да не реши и този футболен въпрос? Щом гласувате за Боко и Шиши всичко ще се срути както стана с българския футбол.
  • 22 Кънчев

    1 0 Отговор
    Двата комунистически отбора не направиха футболно шоу, но сътвориха спектакъл достоен за ринга на Световната КЕЧ Федерация. Свинските фенове нахлуха на терена на Националния ретро стадион като чупеха каквото им падне. Дори се опитаха да убият и няколко полицай, които бяха нокаутирани. Сигурно искаха да разрушат смешният ни Национален стадион, защото корумпираните политици не желаят да построят по модерен. Отново с двата комунистически отбора ставаме за смях пред света.
  • 23 Дейзи

    1 0 Отговор
    С този погром се вижда края за съществуването на комунистическия отбор.