Last news in Fakti

5 Юни, 2024 07:59 794 0

Португалия победи Финландия в шестголово шоу

  • португалия-
  • футбол-
  • финландия

Домакините биха с 4:2

  Португалия победи Финландия в шестголово шоу - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Португалия победи Финландия с 4:2 в приятелски мач. Домакините откриха в 17-ата минута, когато Рубен Диаш вкара с глава. В края на първото полувреме пък Диого Жота вкара от дузпа, за да удвои аванса на "мореплавателите".

През второто полувреме паднаха цели четири попадения като за Португалия на два пъти се разписа Бруно Фернандеш, а за гостите и двете попадения вкара Теему Пуки. Това бе първият от трите мача като подготовка за португалците преди UEFA EURO 2024.

  Португалия победи Финландия в шестголово шоу

Още в 18-ата секунда на мача Рафаел Леао опита изстрел по земя от сериозна дистанция. Стражът на Финландия Храдецки обаче не бе затруднен, тъй като топката мина покрай вратата.

"Мореплавателите" продължиха да са по-активни, създавайки по-опасните атаки. В 17-ата минута домакините успяха и да поведат. Голът падна, след като Рубен Диаш засече центриране от корнер на Витиня и прати топката с глава в мрежата на финландците.

В 28-ата минута Витиня центрира към Нуно Мендеш, който опита директно да стреля, но не нацели добре топката. Секунди по-късно друго подаване бе пратено към Мендеш, но този път португалският футболист беше изпреварен от защитник на гостите.

  Португалия победи Финландия в шестголово шоу

Осем минути по-късно Диого Жота беше изведен в наказателното на Финландия. Футболистът на Ливърпул обаче бе затворен от противников защитник и не успя да насочи топката към вратата на Храдецки. В 37-ата минута пък стражът на гостите трябваше да спасява удар на Мендеш.

В добавеното време на първата част Франциско Консейсао бе съборен от защитник на Финландия. Първоначално беше отсъден пряк свободен удар, но проверка на ВАР показа, че нарушението е в наказателното, което доведе до дузпа. Диого Жота застана зад топката и вкара, за да удвои аванса на "мореплавателите".

  Португалия победи Финландия в шестголово шоу

В 50-ата минута Жоао Кансело получи в наказателното на гостите, той си нагласи топката и шутира силно с десния крак. Лукаш Храдецки обаче се справи с удара на Кансело.

Пет минути след това влезлия като резерва Бруно Фернандеш получи край наказателното на гостите. Капитанът на Португалия не се замисли и изпрати неспасяем удар към вратата на Храдецки, за да направи резултата 3:0.

  Португалия победи Финландия в шестголово шоу

В 73-ата минута Теему Пуки бе изведен сам срещу Жозе Са. Нападателят напредна и завърши хладнокръвно като копна топката над стража, за да върне едно попадение.

Само четири минути след това финландците комбинираха отлично и Теему Пуки отново беше намерен в наказателното на противника. Той успя да прати топката покрай вратаря на "мореплавателите" и намали изоставането на Финландия само на един гол.

  Португалия победи Финландия в шестголово шоу

В 85-ата минута до голяма степен интригата приключи, след като Бруно Фернандеш отново удвои аванса на Португалия. Капитанът бе оставен сам в наказателното на гостите и не сгреши, а прати топката в мрежата на Храдецки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА