15 Юли, 2024 20:17 957 0

Нуно Тавареш смени Арсенал с Лацио, Филип Костич може да напусне Юве

  • нуно тавареш-
  • филип костич-
  • бертран траоре-
  • дензъл дъмфрис

Нападателят Бертран Траоре премина в Аякс от Виляреал като свободен агент

Защитникът на Арсенал Нуно Тавареш премина под наем в Лацио, съобщава официалният сайт на клуба. Договорът за наем с 24-годишния португалец е за сезон 2024/25.

Тавареш премина в Арсенал през юли 2021 г. През сезон 2023/24 бранителят игра за Нотингам Форест под наем. Футболистът запика 12 мача за тима.

Порталът Transfermarkt оценява стойността на Тавареш на 15 милиона евро.

Нападателят Бертран Траоре премина в Аякс като свободен агент, съобщават от пресслужбата на нидерландския клуб.

28-годишният футболист подписа двугодишен договор с тима от Амстердам.

Преди това футболистът игра за Виляреал, в който премина от Астън Вила през февруари 2024 година. През миналия сезон Траоре записа 17 мача и за двата отбора във всички турнири, отбелязвайки един гол и една асистенция.

Преди това Траоре игра за Аякс под наем от Челси. През сезон 2016/17 с клуба от Амстердам той стигна до финала на Лига Европа, където загуби от Манчестър Юнайтед (0:2).

Полузащитникът на Ювентус Филип Костич може да напусне клуба, съобщава журналистът Николо Шира. Според източника 31-годишният сръбски национал не влиза в плановете на треньорския щаб за новия сезон. За играча се борят Кристъл Палас, Атлетико Мадрид и Фенербахче.

През миналия сезон Костич изигра 33 мача и направи 4 асистенции. Договорът му е до лятото на 2026 година.

Интер Милано ще проведе нови преговори с Дензъл Дъмфрис през следващите дни, тъй като иска да подпише нов договор със защитника, който е свързван с трансфер в Астън Вила.

28-годишният футболист участва с тима на Нидерландия на Европейското първенство по футбол в Германия и се представи силно. Той направи асистенция при победата на четвъртфиналните над Турция, но не успя да впечатли в следващия кръг срещу Англия, където "оранжевите" загубиха с 1:2 и отпаднаха.

Дъмфрис има още една година до края на договора си с Интер и беше свързван с преминаване в Астън Вила миналия месец. Трансфер в Манчестър Юнайтед също изглеждаше възможно, но вече е малко вероятно.

Италианските медии съобщава, че Интер планира да предложи на Дъмфрис нов четиригодишен контракт и планират да се срещнат с негови представители през следващите дни, за да се опитат да постигнат споразумение.

28-годишният футболист в момента печели около 2,5 милиона евро на сезон и би искал заплата по-близо до 4 милиона, докато нерадзурите се надяват да се споразумеят за малко над 3 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА