28 Юли, 2024 11:25 1 182 2

Пловдив ври и кипи: предстои горещото футболно дерби на града

  • ботев пловдив-
  • локомотив пловдив-
  • дерби-
  • пловдив-
  • колежа-
  • фенове

Очаква се страхотна атмосфера на "Колежа" и препълнени трибуни

Пловдив ври и кипи: предстои горещото футболно дерби на града - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев Пловдв и Локомотив Пловдив ще се изправят един срещу друг в пловдивското дерби. Срещата е с начален час 21:15 и може да я проследите на живо по DIEMA SPORT.

Ботев Пловдив е в страхотна форма. Тимът на Душан Керкез е вече в втория предварителен кръг на Лига Европа и има реални шансове за продължаване напред. "Канарчетата" започнаха и успешно кампания в родното първенство, успявайки да надвият като гост Ботев Враца. Ботев ще се надява на добро представяне и победа, която да спомогне за самочувствието на играчи и фенове преди важния европейски сблъсък, пише Gong.bg.

Локомотив Пловдив също започна с успех своята кампания. "Смърфовете" надвиха с минимална победа Арда в дебюта на Любослав Пенев начело на тима, макар и специалистът да изтърпява наказание. Локомотив Пловдив играе трудно като гост срещу Ботев, като има едва една победа от 15 години насам в родното първенство.

Очаква се страхотна атмосфера на "Колежа" и препълнени трибуни, като целият сектор за гости, където ще бъдат поместени феновете на Локомотив, е разпродаден, пише Sportal.bg.

Статистически в 118 мача 41 победи са за Локомотив, 41 успеха са за Ботев, а 36 пъти срещите са завършвали наравно. Головата разлика е в полза на Локо - 141:137. Преди три дни Ботев загуби с 1:2 визитата си на Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Въпреки поражението „канарчетата“ показаха, че разполагат с боеспособен отбор, който е способен да елиминира гърците. Сега предстои непредсказуемо дерби с Локомотив, който стартира кампанията в efbet Лига с победа над Арда (Кърджали) с 1:0.

Ефе Али е наказан от състава на гостите, но пък наставникът Любослав Пенев ще седне на резервната скамейка, след като изтърпя наказанието си в първия мач за сезона, получено още от престоя на специалиста в Хебър. Очаква се в състава на Ботев да има леки промени с оглед тежкото гостуване в Атина и предстоящия реванш с Панатинайкос следващата седмица. За капитана на Локомотив Димитър Илиев неделният сблъсък ще бъде под №20 срещу градския съперник. До момента той е излизал срещу жълто-черните 18 пъти в първенството и веднъж за купата. Във втория турнир това се случи във финала през 2019-а, който бе спечелен от смърфовете с 1:0 и Илиев вдигна трофея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шмъркан

    3 2 Отговор
    Всички които подкрепят подобни безумия са за затвора.Нарочно ги оставят да вилнеят за да могат да ги употребят някой "хубав" ден.В 404 беше точно същото.
  • 2 Отец Дионисий

    1 5 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.