29 Юли, 2024 06:21 1 367 5

Любо Пенев хвали играчите, Керкез - феновете

  • любо пенев-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • ботев пловдив-
  • дерби-
  • пловдивско дерби

Със същия хъс трябва да играем и срещу Левски

Любо Пенев хвали играчите, Керкез - феновете - 1

Треньорът на Локомотив Пловдив - Любослав Пенев, похвали играчите си след равенството 2:2 с Ботев в градското дерби. Той остана доволен както от играта, така и от обстановката на Колежа.

Играта ми хареса. Изиграхме един добър мач, поздравявам момчетата и феновете. Създадохме немалко положения, особено в началото на второто полувреме. Това ще се отработи. Искам в тези ситуации да бъдем изключително безкомпромисни, Ако там бяхме изравнили, щяхме да имаме психологическо предимство и може би щяхме да победим. Сега ни предстои възстановяване и в петък ни предстои нова битка.

Най-важното е, че отборът има характер. Без характер не се постигат добри резултати. Играеш ли добре, няма как да не печелиш точки. Дербито беше перфектно! Видя ми се много футболно. Дай Боже повече стадиони да бъдат пълни като този днес. Това са важни моменти от българския футбол.

Нови попълнения ще има със сигурност. Това не означава, че на всяка цена трябва да се оглеждаме за нови футболисти. С търпение преглеждаме немалко играчи. Въпросът е да изберем тези, които ще паснат на нашия модел на игра.

Футболът е отборен спорт. Със същия хъс трябва да играем и срещу Левски", коментира Любо Пенев.

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез пък сподели - "Феновете бяха фантастични днес. През първото полувреме играхме на топ ниво, но трябваше да вкараме повече. Всичко започна от първата секунда на второто полувреме, когато те направиха тактически промени, а ние нямахме тактическа дисциплина, както в началото. Трябва да научим как да контролираме мачовете", започна Керкез.

"Ние показахме, че сме добре физически. Сега обаче трябва да се фокусираме към следващия мач. Няма титуляри и резерви. Във всеки един мач вкарвам играчи, които могат да променят мача. Не ми хареса второто полувреме. Не играхме така, както се разбрахме. Не знам обаче защо. Трябва да седна с колегите и да анализираме. Разочарован съм. Не дадохме на феновете това, което заслужават", добави още той.

"Сигурен съм, че този ритъм на мачове е объркващ за част от нашите играчи, но трябва да се научим да играем на всеки 3-4 дни. Само на Балканите отлагаме мачове. В Европа всички играят в такъв режим", завърши треньорът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гордостта на Тарра

    4 4 Отговор
    Истината че Чичовото си остана човек докото камата си остана на стари ларви .. и честно има повече спомени за играта му в Атлетико Мадрид отколкото Стоичков в Барселона..
  • 2 1926

    2 1 Отговор
    Родопската яка много сте тихи
  • 3 Това

    4 3 Отговор
    Е най-великото дерби в Бг.
  • 4 Иван Грозни

    2 2 Отговор
    Чичовото има да целува ръцете на съдиите от които постоянно се оплаква. Първо отменена чиста дузпа с арда, а сега червен картон. Всичко продължава както си е било.
  • 5 Цецо

    1 0 Отговор
    Стана стлахотно дерби,но Кабака се вписа като 12 играч на жълтите.Мола БФС да го картотекира.Жалко,че срещу Панатинайкос няма да свири пак той.