30 Юли, 2024 08:00 1 872 15

Седем български участия в четвъртия ден на Олимпиадата в Париж 2024

  • българия-
  • олимпийски игри-
  • спорт-
  • олимпиада-
  • париж 2024

Програмата на българите ще открият сестрите Габриела и Стефани Стоеви

Седем български участия в четвъртия ден на Олимпиадата в Париж 2024 - 1

Общо седем ще са българските участия в четвъртия ден на Олимпийските игри в Париж.

Програмата на българите ще открият сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които след 10:20 часа ще излязат за своята трета среща от груповата фаза в турнира по бадминтон. Те ще срещнат представителките на Съединените щати Ани Ху и Кери Ху. До момента сестри Стоеви имат една победа и една загуби и все още имат шанс да продължат към фазата на директните елиминации, но се нуждаят от задължителна победа днес.

По същото време като сестри Стоеви на старт ще застане и Десислава Ангелова, която ще участва на четвъртфиналите на скиф. Българката ще бъде във втора серия и ще се нуждае от класиране сред първите три, за да прогресира към полуфинал A и B.

Около час след финала на Ангелова, в 11:40 часа, на старта в гребния канал ще застане и Кристиан Василев, който също ще гребе на четвъртфиналите на скиф. Той ще бъде в последната четвърта серия и подобно на Ангелова ще гони влизане в топ 3, за да се класира за полуфинал A или B. Полуфинали A и B на скиф при мъжете и жените ще бъдат в четвъртък (1 август).

Малко след финала на Василев, в 12:00 часа, Петър Мицин ще стартира в сериите на 200 метра бътерфлай. Българинът ще бъде в първата серия и ако попадне сред първите 16 той ще продължи към полуфиналите, които ще стартират в 21:42.

В 13:55 Любомир Епитропов ще стартира във втората серия на 200 метра бруст. Подобно на Мицин и той ще гони класиране сред първите 16, за да продължи към полуфиналите, които ще започнат в 22:47.

Междувременно, в 13:20, Станимира Петрова ще се изправи за своята първа битка в боксовия ринг. В категория до 54 килограма българката ще срещне представителката на Китайско Тайпе Хуан Шао Уън в двубой от осминафиналната фаза на надпреварата.

В 15:00 часа Калояна Налбантова ще изиграе своя втори мач от турнира по бадминтон. Българката ще срещне състезаващата се за домакините от Франция китайка Шуфей Ти. Налбантова отстъпи на световната №1 Ан Сеюн в първия си мач в Париж в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 0 Отговор
    С дано някой от тези продължи напред .
  • 2 честен ционист

    8 2 Отговор
    Нови 7 туриста да освобождават леглата у хостела.
  • 3 българяни от старо време

    5 1 Отговор
    Каква е разликате между фамилиите Налбантов и Ковачев?
  • 4 Гост666

    7 1 Отговор
    Да не стане като предишните , имитация на спорт и после към вкъщи .
  • 5 ☢️☢️☢️☢️

    6 4 Отговор
    Не вярвам екскурзиантите нещо да направят .И тези ще отпаднат . Без медали от тази олимпиада така предричам и знам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Фен

    0 6 Отговор
    Русия колко медала спечели досега?
  • 8 Тома

    9 0 Отговор
    Като гледам какви страни взеха медали е време да се закрие министерството на спорта при нас
  • 9 😈😈😈😈

    3 0 Отговор
    Тези който са там май нещо са о се правят на такива . А този Гришо защо не участва и разните други който, спортуват за други държави. Ако бяха пратили аматьори щяха да са по добри.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Госあ

    4 0 Отговор
    Съгласен съм с коментарите, министерство на спорта трябва да се закрие и кинтите да отидат у ресторантьорите и хотелиерите и у сметката на баце ! Образование и наука също са напълно излишни, а културата ни е ясна - галена и глория

    Коментиран от #12

  • 12 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    И след всичко това да се изчисти територията и да се освободи за нови,по-грижовни и отговорни стопани.
  • 13 Госあ

    3 1 Отговор
    Аве, джурналистите вместо да трият истината за литературния герой на Алеко, що не земат да ни поднесат малко факти за олимпийските спортни медали на НРБ и демократичната България. Нали сме на тема Олимпиада ?
  • 14 Госあ

    1 0 Отговор
    Пак ще напиша, литературния герой на Алеко, цензуриран в днешно време, не е за спорт ! Нито за наука и технологии или изкуство. Той е над тия неща. Дай му да лежи на песъка у Гърция или да обикаля по моловете у Дубай. Щото е изискан, а България му е под нивото. Обаче, с радост ше лапне некое еврофондче и ще плюе руснаците и китайците като за Олимпиада ! Нищо че като прекупвач, китайците му загладиха косъма…

    Коментиран от #15

  • 15 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Социалистическия подем и ранг, който имахме, беше като сащ 94. Минало, което никога нема да се повтори.