5 Август, 2024 08:30 7 473 55

Войната се разраства: Голям шеф скочи на МОК заради джендърите в бокса

  • иман калиф-
  • ищван ковач-
  • световната боксова организация-
  • олимпийски игри-
  • олимпиада-
  • париж 2024

Унгарецът призна, че е изпратил мейл с резултатите от биологичния тест, направен през 2022 г., но все още няма отговор

Войната се разраства: Голям шеф скочи на МОК заради джендърите в бокса - 1
Снимка:

Вицепрезидентът на Световната боксова организация (WBA) и бивш генерален секретар на Международната боксова асоциация (IBA) Ищван Ковач обяви, че лично МОК е предупредил за мъжкия пол на алжирката Иман Калиф. Унгарецът призна, че е изпратил мейл с резултатите от биологичния тест, направен през 2022 г., но все още няма отговор.

„Най-тъжното в историята е, че проблемът не беше с нивото на тестостерона на Калиф, защото това може да се коригира в днешно време, а в резултата от теста за пола. Той ясно показа, че това е биологичен мъж. Освен това на Олимпиадата в Токио и последвалото световно първенство заедно с алжирците бяха прегледани общо петима боксьори. Всички излязоха с еднакъв резултат, наистина бяха мъже. Разбира се, веднага съобщих писмено на властите на МОК, но колкото и да е невероятно, те не са отговорили на това до днес“, обяви Ковач, който е олимпийски, световен и европейски шампион за аматьори при аматьорите.

В същото време говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс почти призна, че личен мотив е в основата на ината на организацията относно допускането до участие в Париж 2024 на алжирката Иман Калиф и тайванката Лин Ю-Тин до боксовия женски турнир. Причината за всичко е войната, която МОК води с президента на IBA Умар Кремльов.

„Ние нямаме доверие на нищо, което произлиза от IBA. За нас тази организация няма никакъв авторитет. Думите на Кремльов, че ще премира като шампионки всички боксьорки, загубили на Олимпиадата от Иман Калиф и Лин Ю-Тин, са шокиращи и още повече свалят минималното ни доверие към него“, заяви Адамс.

Както е известно, МОК пое администрирането на боксовия турнир в Париж чрез собствен съдийски панел, след като преди това отне лиценза Международната боксова асоциация. Като мотив за решението бяха посочени корупция, съмнения за манипулиране на съдийски решения и дори на изборите за президент на организацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    129 14 Отговор
    Малка и невзрачна България няма кой да е бръсне. Ако беше излязъл с/у британка или американка досега да са ги изхвърлили. България е спортна нула поне от 20 години. И занапред ще е така без спортни училища и премерена политика в спорта.

    Коментиран от #15

  • 2 плюс минус

    151 4 Отговор
    "... Париж, столицата на разврата..." Христо Ботев

    Коментиран от #14

  • 3 Петър

    172 1 Отговор
    Те ви прайдове, знамена с цветовете на дъгата, толерантност към осмият пол. Виждате, че тия простотии не водят към нищо добро.
  • 4 честен ционист

    106 10 Отговор
    Скоро спортистите ще трябва да избират, или се отказват от рекордите си, всичко се нулира и се почва ново начало със смесени щафети джендър-хетеро, или се записват в Руските Игри на Бъдещето.
  • 5 Турбо

    141 2 Отговор
    Бойкот на джендариадата!
  • 6 Поне

    104 2 Отговор
    Олимпийският бокс е най-смешният бокс. Важното е, че тези травестити нямат право да се състезават на професионалния ринг. Нито играят на високо ниво, нито вадят пари.
  • 7 мок

    129 1 Отговор
    международен обратен комитет.
  • 8 Хи хи хи

    140 0 Отговор
    Айде сега- за да правим напук на руснака,се подиграха с труда на хората!Какви управленци,пълно дъно!
  • 9 Дааа

    126 5 Отговор
    Огромна радост и гордост обзе бг атлантическа общност след победата на алжирският травестит над нашата участничка! Очаквам сулейман пасито и генТанасТанас да го предложат за държавна награда, а кметът на София да го обяви за почетен гражданин!🥴

    Коментиран от #31

  • 10 ОСТАВКА

    86 1 Отговор
    Всички шарени в МОК, вън
  • 11 Това е позор!!!!

    111 0 Отговор
    Странно е желанието на мъже да се боксират именно с жени, а не с мъже!

    Коментиран от #19

  • 12 Стара чанта

    102 2 Отговор
    Нещо не виждаме позицията на Българският Олимпийски Комитет - Ст. Костадинова ?!

    Коментиран от #16, #22, #30

  • 13 Грозно

    120 1 Отговор
    Безсрамие, заради личен мотив, мъже се бият срещу жени. Целият свят трябва да скочи срещу Олимпийските игри в Париж. Пълно дъно, подигравка със спорта, мъже се бият срещу жени. Да им се отнемат медалите, всички видяхме нечестната игра на мъжете срещу жените. България да не мълчи!
  • 14 Нико

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    В съвсем друг контекст, глуповати приятелю
  • 15 Българин

    66 24 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    България е жалка, защото няма политици. Фуражката мълчи, дума не е обелил. Страхлива България, а смели момичета, играят срещу мъже.

    Коментиран от #17, #24, #34

  • 16 честен ционист

    47 5 Отговор

    До коментар #12 от "Стара чанта":

    Позицията за трансджендърството ли? Подкрепят, със Стефка начело има си хас.
  • 17 честен ционист

    15 11 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Чак пък смели, по-скоро гладни.

    Коментиран от #47

  • 18 Гошо

    53 1 Отговор
    Ако един от Профи бокса му излумка един тупан , ще му порасне пикало

    Коментиран от #21, #55

  • 19 Стамат

    65 1 Отговор

    До коментар #11 от "Това е позор!!!!":

    Нали? Аз не съм видял някоя жена, която се мисли за мъж, да се натиска да се бие с истински мъж.

    Коментиран от #36

  • 20 Бихте ли ни превели това :

    35 2 Отговор
    "Думите на Кремльов, че ще ПРЕМИРА като шампионки всички боксьорки..."
    ?!?!?!
  • 21 Да добавя!

    28 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гошо":

    Тогава ще му пораснат и - ...циц...ки...!
  • 22 Чудят се още?!

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Стара чанта":

    За какви да се самоопределят...?!
  • 23 Кадир

    56 2 Отговор
    Какво се пените? Това е гей-олимпиадата, няма проблеми. Както винаги феминисктите и всички там либерали прецакват жените, както е ставало всеки път в историята, когато същите са били супер фокусирани върху нещо. Но не се тревожете, след около 50 години свещеното знаме на халифа ще се развее в европа и ще прочисти тези проблеми за нула време.
  • 24 Тъпанар,

    49 5 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Къде намеси президента в Олимпиадата, бе? Или, просто твойта песен си е тая и ти само нея си пееш?
  • 25 бай Иван

    59 1 Отговор
    Когато политиката навлезе в спорта, нито спорта е спорт, нито политиката е политика. И така не е от днес . Само си спомнете колко бойкоти на олимпиади имаше все по политически причини . И от едната и от другата страна на завесата. Нима това вече е спорт ? Борба за някакво надмощие на всяка цена и постигане на някакви "невероятни" резултати . Жени в типично мъжки спортове.Мъже навлизащи вече в женски . Вчера гледах женски бокс. Еми най-симпатичен и сексапилен ми изглеждаше съдията. Аз женски гърди в боксьорка не видях. В лицата като мачкани от влак. И какво целят с това? Някакво равенство ли ,себедоказване ли?
  • 26 Олимпиадата много се омърси

    61 1 Отговор
    Никой не обръща внимание на истинската причина за всичко, а именно- жени да практикуват мъжки спорт, не е като например, жена багеристка или трактористка! Жените имат различна физика от мъжката и не е нормално да понасят например удари по млечните жлези, които са създадени да кърмят бебета😂Пък и какво красиво има в една жена с бицепси и счупен нос?!Разбира се, че розовите се възползват от всяка ситуация, за да се говори за тях, защото така се чувстват значими! Иначе просто са хора с недъг!😂
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Чума

    9 29 Отговор
    Вървите към комунизъм - без пари, без граници, без раси и полове! Всичко в един общ свят, всекиму според потребностите, слети в една обща много човешка раса, обогатена с гените на всички същества, що бог е създал! Без ограничения, категории и предразсъдъци - ето, това е дисциплината /спортна/, законите на забраняват на никого да се бори, бие, тича, вдига железа и скача, който е корназ - на дансинга! Не се впускайте по тази плоскост, да диференцирате хромозомите си, защото при едно мащабно изследване ще бъдете доста сюрпризирани! Ако се подлъжете така, утре ще искате да се изслдва не само преобладаващите показатели, но и количествата и спецификата и ще ограничавате на ред! Примерно, ще установите, че една кръвна група има предимство и ще и забраните да се състезава, след това, че оня бил по висок от съперниците си, сетне тоя бил рус и слънцето му пречи или е облагодетелстван в зимните спортове...Докато на пистата остане 1 /един/ състезател с неустановена самоличност и показатели по всичи направления.Забраните са робство и диктатура!
  • 30 Евстати

    52 3 Отговор

    До коментар #12 от "Стара чанта":

    Какво Стефка,какъв олимпийски комитет?Та нали години наред я държат там като кукла,защото им е удобна.Та горката,нито разбира нещо,нито може да се изкаже.Един скок-цял живот храни!Това е.И по федерациите е така-глупак ,до глупака.Не,че няма умни хора?Има ,как да няма.Но не са удобни.

    Коментиран от #35

  • 31 ББПП

    18 6 Отговор

    До коментар #9 от "Дааа":

    всичко е така, само дето на олимпиадата не е имало мач между алжиреца и наша състезателка.

    Коментиран от #40

  • 32 ?????????? Закона

    31 2 Отговор
    Това не е ли мъжко насилие срещу жени?? 😪

    Коментиран от #37

  • 33 хаберих

    37 1 Отговор
    На алжирката Иман Калиф проверени ли са половия орган и гърдите,хормоналната карта? Защото това трябва да направят лекари и тогава да бъде допусната до състезание. Само един паспорт нищо не значи за такива състезания. Не може на такова първенство и изобщо в спорт мъж да бие жени. Жените са за любов,а не за бой!Като иска да се бие,да си избере някой от гимнастиците,тия по-едрите.
  • 34 Верно ли

    43 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Ми точно "фуражката" единствен се изказа, ма нали трябва да го плюеш...
  • 35 Бибитко от Банкя

    37 0 Отговор

    До коментар #30 от "Евстати":

    Като ръководител на БОК Стефка Костадинова е очевидно бездарие и ако имаше поне минимално чувство на срам, отдавна трябваше да подаде оставка! Но тя продължава да лежи на лаврите си и смята, че трябва да бъде шеф пожизнено, независимо от това колко отчайващо слаби са резултатите от нейното злополучно ръководство!
  • 36 Сульо

    21 3 Отговор

    До коментар #19 от "Стамат":

    А,има.Има мъжкарани от Врачанския вилает,но те са предимно на битово-семейна основа.Все още на международна сцена нямат изяви.
  • 37 Верно ли

    23 1 Отговор

    До коментар #32 от "?????????? Закона":

    Това е политкоректно, основано на абсолютно уважение, толерантност и зачитане на правата на разни извр@тен@ци право да бият жени ;) Насилие и кр@йно десен екстремизъм е някой мъж да посмее да ги защити!
  • 38 Фелшера

    19 0 Отговор
    Само да питам,докога ще се подобряват резултатите измервани по часовник?Например снощния финал при мъжете на 100 метра,цялата серия е победител.Ако пък нямаше камери и компютри?
  • 39 Йьикж

    23 1 Отговор
    Тук Истамбулска конвенция няма ли
  • 40 трябваше да има в петък

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "ББПП":

    но какво стана никой не пише пълно затъмнение
  • 41 Протести ше имали

    8 2 Отговор
    Ко ДА пишем НА мукавата
    Нйе НА геюовете
  • 42 казах ви

    17 0 Отговор
    Големият скандал предстои. Може да има и отнемане на медали.
  • 43 Приятел,

    16 1 Отговор
    цял живот се готвиш, полагаш труд, усилия, гониш границата на възможностите си, живееш в България и си заобиколен от нередности цял живот, които даже не ти правят впечатление и изведнуж идва смяна на някакви стойности(промяна в пола на хартия) и всичко се изпарява. Някой нещо пак е недомислил за сметка на някаки измислици недомислици. Срам голям за всички джендъри, защото по този начин доказаха колко им струва всички показни действия, а именни, че не заслужават равнопоставеност. Нали към това се стремят? Сега къде ви е рабнопоставенността? Следващата цел ще ви е сигурно да надвивате деца като се пишете такива?

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Павеле

    7 0 Отговор
    Научи се да пишеш правилно, прочети си пак статията и си открий грешките
  • 46 Муфаса

    19 0 Отговор
    Проблема е в боксьорките и колегите им в мъжкия бокс! Просто всички трябваше да бойкотират тази пародия! Жените - защото са преки участнички в тоя долнопробен цирк, а колегите им - просто от съпричестност. Да видим тогава МОК какво ще направи?! Сега жените плачат, страдат, унищожават кариерите си и труда си за да може това НЕЩО да вземе Олимпийската награда? Нашето момиче в допълнение беше прецакано и от съдиите които подряха ДРУГОТО НЕЩО. Явно твърдо са решили Олимпийското злато да е в ТАКОВА НЕЩО което е чист ПОЗОР! И боксьорките участват в него - волно или не!
  • 47 не колкото теб

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "честен ционист":

    Всеки ден те хранят по форумите и нямаш наяждане.
  • 48 цербер

    10 3 Отговор
    Щом е от мъжкия пол алжирката Иман Калиф е алжирец.
  • 49 Хахаха

    14 1 Отговор

    До коментар #43 от "Приятел,":

    Нали се радвайте че отстраниха една от трите най големи спортни държави,и най голямата по територия.сега ревете, кой ще се съобразява със спортни пудели.да не кажа друга порода бездомни кучета, защото ние сме такива.абе важното да правим гадно на ватенките.
  • 50 Никой

    20 1 Отговор
    Питам шефчетата на смотаната българска федерация по бокс през 2019 г. ЗАЩО допуснахте джендъра Иман Калиф да се качи на подиума на българския турнир " СТРАНЖАТА " в София и да спечели първо място ? Сега нито едно оцапано ду пе не смее да обели дума по този случай.

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 о9и8уът

    15 2 Отговор

    До коментар #50 от "Никой":

    И що реши, че ваштъ пидирация има отношение по случая? "Странджата" е под егидата и по правилата на ивpyreйckътъ боксова пидирация (EUBC)- те решават какви са критериите за участие...

    Тези 2 джендъра са дисквалифицирани от IBA точно щото са мъже и в техни турнири не участват, но за ивpyreйckътъ пидирация и мок няма проблем мъже да пребиват от бой жени...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Руя

    26 1 Отговор
    МОК и тая парижка олимпиада са пълна помия.Това е най-отвратителната олимпиада.Жалко за добрите спортисти.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.