6 Август, 2024 14:00 675 3

Възможно ли е един ден Тиери Анри да наследи Дешан начело на Франция?

  • тиери анри-
  • франция-
  • нациоален отбор-
  • футбол-
  • дидие дешан

Легендарният бивш нападател по принцип е начело на младежкия национален тим до 21 години, но води и олимпийците

Възможно ли е един ден Тиери Анри да наследи Дешан начело на Франция? - 1
Снимка: БГНЕС

Възможно ли е един ден Тиери Анри да стане селекционер на мъжкия национален тим на Франция? Този въпрос си задават мнозина, след като воденият в момента от него олимпийски състав се класира за финала на домашните Игри в Париж. Легендарният бивш нападател по принцип е начело на младежкия национален тим до 21 години, но води и олимпийците.

“RMC” попита президента на Френската футболна федерация Филип Диало за вероятността Анри да наследи настоящия селекционер на “А” отбора Дидие Дешан.

“Нека да не пришпорваме нещата - отговори той. - Когато назначих Тиери Анри на сегашния му пост (през август 2023 г. - б.р.), имаше такива, които изразиха съмнения относно възможностите му заради миналото му на треньор. Аз обаче му имам доверие и той го оправдава”.

Шефът на френския футбол дори призова всичко друго за момента да се забрави, за да могат олимпийските национали да се съсредоточат към идния финал, който ще е срещу Испания на 9 август.

“Първо трябва да завърши турнира, преди да говорим за каквото и да е друго. Предстои ни битка за златото. После пък идва Европейско първенство за младежи (U21), което ще е през лятото на 2025 г.”, добави Диало.

Дешан има договор за селекционер на мъжкия тим до 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възможно е

    0 2 Отговор
    Кореняк французин е, защо да не стане.
  • 2 Логично

    0 1 Отговор
    Африканското отборче иска павиян за треньор.
  • 3 чико

    0 1 Отговор
    Тогава целият френски отбор ще премине изключително на банани...