7 Август, 2024 13:00 863 3

Нападател на Берое остава в историята на българския футбол

  • берое-
  • хуанка пинеда-
  • футбол

Хуанка Пинеда стана първият футболист от Доминиканската република, който вкарва в нашия елит

Нападател на Берое остава в историята на българския футбол - 1

Нападателят на Берое Хуанка Пинеда остава в историята на българския футбол. Хуан Карлос Пинеда Торес, както е пълното име на новото попълнение на "заралии", стана първият футболист от Доминиканската република, който вкарва в нашия елит.

Хуан Пинеда е роден на 12 януари 2000 година, а пристигна у нас от нискоразредния испански Гуадалахара. През миналия сезон той бе изиграл 29 шампионатни мача за бившия си тим, в които бе отбелязал само 3 попадения. По всичко изглежда, че с екипа на Берое ще подобри показателите си.

Пинеда е национал на Доминикана. Той има общо 12 мача за селекцията, в които е вкарал 3 гола. Преди идването у нас той бе играл единствено в Испания. Носил е екипите на Торихос, Мирандес II, Бургос Промесас, Унион Адаваре и вече споменатия Гуадалахара.

Интересното е, че дебютно попадение за Берое срещу Ботев (Враца) отбеляза и испанският защитник Ойер Сариеги.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голямо постижение

    3 0 Отговор
    Очакваме с нетърпрние изявите и на първите футболисти в А група от Бангладеш и от остров Тамбукту!
  • 2 колега

    1 0 Отговор
    остров Тамбукту-Няма! Има град Тамбукту в Мали!
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    В историята ще останат имената на Петър Жеков и Петко Петков ! А този е дошъл да си изкарва не хляба, а баницата дето лудите му я дават за сметка на талантливи българчета!