12 Август, 2024 12:30 1 573 9

Гунди с червен картон в последния му мач за Левски

  • георги аспарухов-
  • левски-
  • футбол-
  • георги аспарухов - гунди-
  • гунди

„Сините“ трябва да победят с 10:0, за да завоюват титлата, което прави задачата им почти невъзможна

Гунди с червен картон в последния му мач за Левски - 1

Едва ли има някой, който да не е чувал за една от най-емблематичните фигури в историята на Левски и българския футбол - Георги Аспарухов – Гунди. Нападателят е световноизвестен със своите изключителни способности да вкарва голове и технически умения. Той оставя без дъх зрителите на стадиона с всяко свое изпълнение. Неговият невероятен талант и богата кариера са вдъхновение за новия филм „Гунди – Легенда за любовта“, който очаква своята премиера в кината през месец октомври тази година.

Месец юни 1971-а година ще се помни дълго, защото тогава Гунди за последно оставя своя отпечатък във футбола. Първо, той отбелязва последния си гол на 13 юни същата година при равенството 1:1 срещу Етър във Велико Търново. Малко по-късно, на 28 юни, Гунди изиграва и последния мач от своята блестяща кариера. Той се изправя срещу ЦСКА във вечното дерби, което се провежда в рамките на последния кръг на сезон 1970/1971. „Червените“ водят с две точки преди Левски и имат и по-добра голова разлика. „Сините“ трябва да победят с 10:0, за да завоюват титлата, което прави задачата им почти невъзможна.

Въпреки това, в Левски са решени да покажат класа и да победят в този мач за честта. „Сините“ определено доминират в срещата, докато ЦСКА се опитва да наруши ритъма на съперника. Звездата на Левски – Гунди, е пазен строго от младия Пламен Янков. След около половин час игра след грубо нарушение на играча на ЦСКА, Аспарухов го изритва без топка. Реферът Александър Щерев пък отстранява и двамата с червени картони. Така Гунди напуска футбола завинаги неочаквано, а никой от хилядите му почитатели в онзи момент не вярва, че го вижда за последен път с топка в крака. Левски печели мача с 1:0, но заради по-добрата си голова разлика шампион става ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оператор на права лопата

    5 10 Отговор
    На фасадата на блока срещу този, в който живея, някой е написал с червен спрей "Гунди е cBиня".
    Какви хора има само, ей!
  • 2 Сандо

    8 9 Отговор
    Освен края на Гунди,този инцидент съсипа и кариерата на Пламен Янков,а той беше многообещаваш млад талант.Виновни са и треньорите,които съвсем безотговорно бяха насъскали младежа да играе по този начин,а фаула му наистина беше ужасен,опасен и грозен.А Гунди наскоро беше възстановен от операция,играеше със специални обувки и му беше трудно да издържа на постоянните провокации.
  • 3 Кой знае как са свирили съдиите

    5 11 Отговор
    По време на социализъма та ЦСКА да стане 30 пъти шампион на България

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Павка,

    7 2 Отговор
    Изкарай ми отново изтритият коментар отговор и нека другите да кажат с какво са нарушени правилата на сайта. Личните ти пристрастия не ме интересуват. Написах, че ЦСКА бяха отбор на армията, а Левски на милицията. Ти ако не знаеш, проблемът не е у нашия телевизор.
  • 6 Сандо

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кой знае как са свирили съдиите":

    Не е до съдиите,а до преминаването на футболисти в други отбори.И виж кои футболисти са играли в ЦСКА,виж и сегашните и ще ти стане ясно защо толкова пъти са ставали шампиони.

    Коментиран от #7

  • 7 Левски 1914

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Най важното е че Цска ФАЛИРА!

    Коментиран от #8

  • 8 А бе то

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Левски 1914":

    И с вашия наско Раев много не сте цъфнали и вързали, ама щом се кефиш, че ще играете със слабаци, радвай се.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.