13 Август, 2024 15:30 1 251 11

Карлос Насар: Лимитът е доста далеч, но засега ще го запазим в тайна

  • карлос насар-
  • спорт-
  • вдигане на тежести-
  • олимпийски игри-
  • париж 2024

Пожелавам им да са здрави и да следват мечтите си

Карлос Насар: Лимитът е доста далеч, но засега ще го запазим в тайна - 1

Олимпийският шампион Карлос Насар се прибра в България днес. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането на тежести с двубой от 404 килограма, което е нов световен рекорд.

Карлос Насар беше посрещнат с викове "Българи, юнаци" от стотици фенове. Разбира се, там беше и семейството му, което да го посрещне вече като златен медалист, както и приятелката му - гимнастичката Магдалина Миневска.

"Благодаря на всички, които ме уважиха, дори тези, които само ме гледаха по телевизията. Това ми помага на всяко едно състезание. Пожелавам им да са здрави и да следват мечтите си", сподели Насар от летището в София.

"По-лесно е да ти обърнат внимание, наистина, но аз знам че това е така и съм подготвен. Като цяло част от магията на Олимпиадата е да изпиташ всички тези емоции. Като знам, че цял народ стои зад мен, не ми дава право да се откажа", каза още той.

"Костваше ми доста енергия, доста сили и време дадох за това нещо, кръв, пот и много усилия. Важна беше крайната цел, а аз бях мотивиран да стана олимпийски шампион. В момента съм в детския си сън", допълни олимпийският шампион.

"Аз като стъпя на подиума забравям за публика и всичко, остава една голяма еуфория в мен, дори не помня какво правя. Аз наистина нямам спомени, огромен адреналин. Не беше доста лесно, имах доста препятствия и преди вдигането. Не беше лесно", заяви Карлос Насар.

"Лимитът засега ще го запазим в тайна, но като цяло е доста далеч. Чувствам се като български герой, като един горд българин. За мен е страхотно да мотивирам деца, а и големи", каза още той.

За финал сподели и какво му предстои: "Следва световно през ноември. Най-вероятно няма да имам време за почивка. Усещам промяната, но мисля, че имам какво още да извървя по пътя си, за да стана звездата, която искам".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    6 14 Отговор
    Баща му не е българин,майката под съмнение,роден в Париж.
    Чист българин.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 К.О.Т.арАК 🐱

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    не те ли е срам бе? дава си здравето за БГ момчето!! като тръгне да се напикава ,ще съжалява , че си е дал младините за такъв скодоумен народ
  • 3 Хах

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Незнам колко чист българин е,но самосъзнанието му е по-българско от може би 50-60%от хората,а и много повече ако гледаме само тези около неговата възраст.Господ здраве да му дава!??
  • 4 от село

    17 3 Отговор
    На 20 год. и е олимпийски шампион , а нашите 18-20 год. говеда мислят само за наркотици и къде да блъснат талигата !!

    Коментиран от #5

  • 5 Българин

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "от село":

    Чети чети

    Насар бе осъден, тъй като на 27 юли 2021 година отказал да се подчини на полицейски патрул, който се опитал да го спре, след което щангистът бил преследван от служителите на реда в продължение на 20 км. В крайна сметка той бил спрян край приморското село Каменар.

    Тестът за наркотици на Насар показал употреба на амфетамин и метамфетамин

    Коментиран от #7

  • 6 Браво момче

    9 2 Отговор
    Голям е ... Това е сега победа, безапелационно пред всички останали с разлика
  • 7 Този

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Много се извинявам господин, Българино,в кой спорт са медалите и постиженията Ви, че не стана много ясно. С какво допринесохте за българската гордост и самосъзнание у народа. Световният и олимпийски рекорд в коя област покорихте...

    Коментиран от #11

  • 8 🥓🥓🥓🥓🥓

    4 2 Отговор
    Голям смях с това име българин бил . За нас не е такъв . Нищою,че спортува дигане на железа за страната един от скучните спортове .
  • 9 Левски

    3 2 Отговор
    Браво евала. Героите на бегето са араби и мюсюлмани!
  • 10 ЯМБОЛИЯ

    1 1 Отговор
    Браво Карлос!!!!!!!!!! Ти си герой на България,истински българин и най-добър пример за младото поколение.
  • 11 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Този":

    Не всичко е спорт в живота мойто момче или момиче.
    Горд баща,дядо обичан и уважаван от приятели и роднини.
    Този "българин" ако беше блъснал някой твой близък друга песен щеше да запееш!