14 Август, 2024 09:45 688 5

Патрик Муратоглу: Новак Джокович може да играе още 3-4 години на най-високо ниво

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • патрик муратоглу

37-годишният Джокович избухна в сълзи, когато най-накрая спечели олимпийското злато в Париж

Патрик Муратоглу: Новак Джокович може да играе още 3-4 години на най-високо ниво - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №2 Новак Джокович имаше разочароващ сезон по неговите стандарти. Но първата му титлата за годината беше тази, която винаги му убягваше - олимпийската. След спечелването ѝ топтреньорът Патрик Муратоглу заяви, че Ноле е успял да грабне златния медал, защото неговите съперници са “засегнали егото му” и направи прогноза, че той може да играе още 3-4 години на най-високо ниво.

37-годишният Джокович избухна в сълзи, когато най-накрая спечели олимпийското злато в Париж, побеждавайки на финала Карлос Алкарас в два тайбрека. Около неговото участие на Игрите имаше много въпросителни, след като последните месеци за него бяха като влакче в увеселителен парк. Сърбинът претърпя някои необичайни ранни отпадания на турнири като Индиън Уелс и за първи път от почти две десетилетия стигна до средата на сезона без да е спечелил нито една титла. За да влоши още повече нещата, той контузи коляното си на Откритото първенство на Франция и претърпя операция на менискуса. Но всичко се промени на Олимпиадата в Париж, където той триумфира като шампион, 16 години след като спечели бронз в Пекин. Сега Муратоглу вярва, че Джокович може да продължи да играе с години, стига да има съперници, които да го мотивират.

“Мисля, че Новак може да играе още 3-4 години на най-високо ниво. Истинският въпрос е каква е неговата мотивация. Мисля, че той имаше проблеми с мотивацията преди Олимпиадата”, заяви бившият треньор на Серина Уилямс.

Дългогодишните съперници на Джокович Роджър Федерер и Анди Мъри вече са пенсионери, докато Рафаел Надал изглежда в залеза на своята кариера.

“Всеки усети, че това е краят за Рафа, Новак го усети също. Със сигурност това повлия силно на неговата мотивация. Но след като Рафа се завърна на клей, нивото му бе добро и мисля, че това даде допълнителна мотивация на Новак. Синер започна да играе страхотно. Алкарас също. Мисля, че това засегна егото му и той се върна наистина силен и най-сетне спечели титлата, която преследваше през цялата си кариера – златен медал на олимпийски игри, за да допълни колекцията си от трофеи”, коментира Муратоглу.

Френският специалист, който беше треньор и на изгряващата звезда Холгер Руне, сега иска да види Джокович да създава съперничества с по-младите играчи, които да го поддържат през следващите няколко години.

“И така, какво ще се случи в бъдеще? Той е в страхотна форма, играе невероятен тенис. Готов е да се състезава, мисля още две, три, четири години на най-високо ниво. Но той имаше нужда от тази конкуренция между него, Роджър и Рафа, за да бъде най-велик. Сега единственото предизвикателство, което има, са може би Карлос и Яник, които могат да го победят и да засегнат егото му и желанието да покаже, че все още е най-добрия“, завърши Муратоглу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРАЛЯ на тениса се казва

    5 0 Отговор
    Новак Джокович. Това е

    Коментиран от #2

  • 2 Амадор Ривас

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "КРАЛЯ на тениса се казва":

    Не, това е Богът на тениса

    Коментиран от #3

  • 3 витаС Герулайтис

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Амадор Ривас":

    Така говорите , щото не сте гледали как бат Бойко от Б. играе тенис. С каква мотивация блъска топката. Колко е елегантен в движението си. Колко рано посреща топката. Какъв поглед има върху терена.
    Тогава друго ще заговорите !
  • 4 Почитател

    1 0 Отговор
    Искрено ще се радвам да играе, но

    Здравето е Водещо
  • 5 Може..

    0 0 Отговор
    ...но няма нужда. Той е доказал всичко и е показал кой е най - добрият.
    Не го харесвам като поведение на корта, но че до момента по - велик от него в тениса няма, е без съмнение.