15 Август, 2024 07:00 1 371 1

Карло Анчелоти с ново историческо постижение

  • карло анчелоти-
  • футбол-
  • реал мадрид-
  • суперкупа на европа

Така той стана първият треньор в историята, който печели този трофей 5 пъти

Карло Анчелоти с ново историческо постижение - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти записа ново историческо постижение в кариерата си. 65-годишният специалист изведе "белия балет" до успеха на финала за Суперкупата на Европа, побеждавайки Аталанта с 2:0. Така той стана първият треньор в историята, който печели този трофей 5 пъти.

Анчелоти спечели първите си две подобни отличия още докато бе начело на Милан през 2003 и 2007 година. Двугите три пък той прибави с Реал Мадрид през 2014, 2022 и 2024 година.Така той изпревари Джосеп Гуардиола, който има 4 подобни трофея.

Също така това стана 13-ият път, в който италиански треньор печели Суперкупата на Европа. На втората позиция в тази своеобразна класация е Испания с 10 местни треньори с това отличие.

И не на последно място, но с този триумф Анчелоти се изравни с легендарния Мигел Муньос. Те вече са двамата най-успешни треньори в историята на Реал Мадрид с по 14 трофея в колекцията си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гордостта на Тарра

    1 1 Отговор
    Супер купа трябва да е носителят на шампионската лига от година едно и на година две да играя за нея .. второ какво е това шампионска лига като там да сбирщайн.. Шампионската лига трябва да е само от шампионите на страните в Европа ..