23 Август, 2024 12:20 989 22

Люис Хамилтън: Всеки взима от Африка и никой не ѝ дава нищо

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • африка

Това е правилното време, 100%

Люис Хамилтън: Всеки взима от Африка и никой не ѝ дава нищо - 1

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън работи с представители от Руанда и Република Южна Африка за потенциалното организиране на кръгове от Формула 1 в Африка. Британецът е категоричен, че това е правилното време за завръщане на най-престижния автомобилен спорт на континента и тази възможност не може да бъде игнорирана.

Хамилтън бе в Африка по време на лятната пауза във Формула 1 и разкри плановете си на пресконференция преди началото на Гран при на Нидерландия.

"Това е правилното време, 100%. Не може просто да продължават да добавят състезания тук и там, а да игнорират Африка. Всеки взима от Африка и никой не ѝ дава нищо. Състезания на този континент ще покажат на хората колко прекрасен е той и ще помогнат много на туризма. Защо не сме на този континент поначало?", заяви Хамилтън, цитиран от агенция Ройтерс.

"Има поне една писта, която е напълно готова. Трябва възможно най-бързо да отидем на трасето и да го направим част от календара на Формула 1. След това можем да продължим да се разпростираме на континента".

Формула 1 напусна Африка през 1993, когато за последно бе проведено състезанието за Гран при на Република Южна Африка в Кялами. Изпълнителният директор Стефано Доменикали обяви преди месец, че Руанда е водещ кандидат за кръг на все още непостроена писта. Разговорите ще продължат през септември.

"Руанда е едно от любимите ми места за посещаване. Бил съм там и съм работил заедно с местните организатори. Говорил съм с много хора и там, и в Република Южна Африка. Руанда е дългосрочен проект и се радвам, че те искат да бъдат част от календара на Формула 1", каза още той.

Британецът разкри, че през лятото е посетил още Мароко, Сенегал, Бенин, Мозамбик и Мадагаскар.

"Все още осмислям случилото се по време на това пътуване. Бях в бежански лагер и видях колко работа вършат хората и колко тежко е на тези, които са напуснали страните си принудително. Едно е да четеш за тях, друго е да ги видиш на живо. Срещнах се с деца, които ходят по 10 км за училище и след това се връщат по 10 км, без да са обядвали", заяви британецът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас

    16 11 Отговор
    Хамилтън изкара целият свят крадци на ресурси от Африка. Тоя трябва по-малко да говори и повече да натиска газта.

    Коментиран от #6

  • 2 Сталин

    18 5 Отговор
    Че кой го интересуват колониалните роби,също като България последните 30 години

    Коментиран от #4

  • 3 дддд

    14 3 Отговор
    Нали си милионер давай!!!!
  • 4 Руски роб по душа

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    си оставаш другарю! Ако изобщо комунистите имате душа и тя е продажна като вас! За рубли и майките си продадохте другарю Доганашвили!! Даже и руснак не си! Пфу.

    Коментиран от #14

  • 5 Ескалибур

    21 7 Отговор
    Европа е длъжник на Африка. Редно е да и върне нещо ценно. Например Люис Хамилтън! Незабавно! И вече да се състезава със слон.
  • 6 "да натиска газта"?? Защо

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Танас":

    да помага на братята си в Африка "натискайки" тръстиката..........
  • 7 Ангел

    12 3 Отговор
    Да взимаме им мигрантите и ги поим и храним..
  • 8 Хохо Бохо

    15 3 Отговор
    Е не чак целият свят, само Малобритания, Холандия, Белгия, Франция, Испания, и краварника тазбира се. Сите колективни мародери
  • 9 Млъквай, нигър

    14 6 Отговор
    аз бих дал на Африка милионите нигъри и араби от Европа.
  • 10 Роден в НРБ

    13 6 Отговор
    Нигърите, арабите, сиганите и туркосиганите нямат право на мнение. Имат право да работят на тръстиката за облагодетелстване на истинската човешка раса (белите)

    Коментиран от #18

  • 11 Некой си

    9 4 Отговор
    Африка отдавна е свободен континент. Но, както казва Чичо Дони - "Всички държави управлявани от чернокожи са кенефи".
  • 12 Доктор без начало образование

    4 4 Отговор
    Това ще бъде пълен провал. Пилотите ще отидат здрави, ще се върнат с малария, холера, денга, зика и шарка.
  • 13 Африканец

    8 6 Отговор
    Когато европейците са правили изкуство, сгради, картини, музика и наука, африканците още в дупки в земята са живели, без да знаят какво е изкуство, за наука да не говорим. Когато европейците са имали империи, африканците са били диви племена. Никой не им е виновен. В естествения подбор европейците ги колонизиран, но след като ги оставят, те пак са каквото са били - едно нищо. Франция, Италия, Германия, Русия, Великобритания, САЩ - държави с население около 60 - 120 милиона. Произвеждат коли, телефони, техника, имат изкуство, наука, храна. Нигерия, ЮАР, Кения, Танзания, Камерун - държави със същото население, но имат само бедност, болести и мъчение.

    Коментиран от #19

  • 14 Сталин

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Руски роб по душа":

    Заради ей такива дебилни цървули като тебе сме на това дередже

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 "дебилен цървул"

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    ЕмакяТи кой знае в коя землянка и койПиянНерез е баща ти Д....Т..Е...П... М...!!!
  • 16 Евро31

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    А не заради комунисти като теб, които унищожават целия потенциал на Царство българия. Убиват всички умни. Статистика: Убитите от БКП българи след преврата са повече от убитите н@цисти в Германия след втората световна. България е произвеждала самолети. Идват комунистите и спират всичко. Крах на държавата. Замениха религията и християнския морал на българите с религия на робството и страхопочитанието към другарите като Сталин, Ленин и продажника Димитров, който подарява Македония на Югославия. Държат мумии в столиците и карат народа да им се кланя като на богове.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ииих

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Роден в НРБ":

    Това Интернационала ли ти го каза :D Затова ревете от цветни знаменца сега :D Другите ще се оправят, вие си гледайте посоките, които все не може да оправите - Къв път да хванем?!
  • 19 Тъй-тъй...

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Африканец":

    "Когато европейците са правили изкуство, сгради, картини, музика и наука, африканците още в дупки в земята са живели, без да знаят какво е изкуство, за наука да не говорим." ЕГИПЕТ?!

    Коментиран от #22

  • 20 Връщаме

    5 0 Отговор
    Хайде да им върнем няколко милиона африканци, прав е, стига сме взимали.
  • 21 Рон Джеръми

    1 3 Отговор
    Люис е прав ........Много надарени момчета са идвали в мои филми
  • 22 Акар

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тъй-тъй...":

    Египтяните са араби, не африканци.