25 Август, 2024 20:53 1 049 3

Италианец спечели първия етап от колоездачната обиколка на България

  • колоездене-
  • матео малучели-
  • колоездачна обиколка-
  • колоездачна обиколка на българия-
  • софия

Обиколката на България продължава в понеделник с втория етап - от Троян до Казанлък

Италианец спечели първия етап от колоездачната обиколка на България - 1
Снимка: БГНЕС

Италианецът Матео Малучели от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели първия етап от 71-вата Колоездачна обиколка на България, предаде БТА.

Малучели, който във вчерашния пролог завърши втори и днес стартира с "цикламената фланелка", показа, че спринтовете са най-силната страна от карането му и точно с такъв спечели първата позиция. Той измина разстоянието от 161,5 километра от София до Троян за 4 часа, 7 минути и 3 секунди. С равно време втори в етапа завърши друг италианец - Филипо Таляни от тима на Вини Монзон. Третото място е за словака Матуш Щочек от Ей Ти Ти Инвестмънтс, който във финалния спринт не успя да издържи на темпото на двамата италианци.

Успехът качи Малучели и на върха в генералното класиране. Етапът започна с откъсване на група от четирима състезатели, която почти сто километра се движеше пред основната група. Сред бегълците бе и българинът Лъчезар Ангелов от отбора на Витоша, който премина първи през четири от петте височини в етапа. Последната - Беклемето, обаче се оказа решителна за изхода на етапа. Тя бе атакувана от група от около 40 колоездачи, която обаче на спускането към Троян се разби на две групи по-малки групи.

От българите най-напред финишираха Мартин Папанов (Цар Симеон) и Борислав Палашев (Хемус Троян), които останаха съответно на 12-о и 16-о място с изоставане от 1 секунда от времето на победителя. Емил Стойнев от отбора на Витоша, който започна етапа като носител на "жълтото трико" за лидер в генералното класиране, пристигна в Троян с изоставане от 2:37 минути.

За силното си представяне в откъсването Ангелов си спечели правото да облече "бялата фланелка на червени точки" за лидер в класирането при катерачите. "Цикламеното трико" пък ще бъде за състезаващия се за тима на Васил Левски сърбин Лука Туркулов. Стартът на днешния етап бе даден в 13:00 часа пред сградата на Народното събрание в София от министъра на младежта и спорта Георги Глушков. Обиколката на България продължава в понеделник с втория етап - 108,3 километра от Троян до Казанлък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Браво
  • 2 Голата истина

    1 1 Отговор
    Браво яко е натискал педалите
  • 3 Ясемин А.Чатлъ

    2 1 Отговор
    Италианец🤔😂