28 Август, 2024 09:30 677 6

Параолимпийските игри в Париж стартират с тържествена церемония

  • параолимпийски игри-
  • спорт-
  • откриване

В откриващия ден 4400 атлети от 184 държави ще дефилират с гордост, показвайки духа и усилията на спортистите, които ще се състезават в следващите 11 дни

Параолимпийските игри в Париж стартират с тържествена церемония - 1

С величествена церемония на 28 август (сряда) ще бъдат открити XVII летни Параолимпийски игри в Париж. Тържественото събитие ще се проведе по протежение на легендарния булевард "Шан-з-Елизе", водещо до площад "Конкорд", където ще бъде запален параолимпийският жертвеник и ще бъде дадено официалното начало на игрите.

В откриващия ден 4400 атлети от 184 държави ще дефилират с гордост, показвайки духа и усилията на спортистите, които ще се състезават в следващите 11 дни. Режисьор на церемонията е Тома Жоли, който също така организира откриването на редовните Олимпийски игри в края на юли и изненада мнозина с нестандартните си и ексцентрични пърформанси.

Първите състезания са насрочени за 29 август (четвъртък). Атлетите ще се състезават в дисциплините по колоездене на писта, таекуондо, плуване и тенис на маса.

Събитието ще приключи на 8 септември (неделя), когато ще се проведе закриваща церемония, ознаменуваща успешното завършване на Параолимпийските игри и новите постижения на спортистите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    10 0 Отговор
    Дано този път организаторите да не са с умствени "пара"нужди
  • 2 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    Има ли джендъри?
  • 3 някои бойкотираха тайната вечеря

    0 0 Отговор
    излагация лично на организатора . а на пара им дават по-малки награди . щом ги дават ще гледаме . чалга ще има ли .
  • 4 Сандо

    5 0 Отговор
    Сена изчистиха ли я?А коня да не е ръждясал след дъжда и буйната му езда по водите на реката?А съществата пак ли ще се кълчотят?И дано този път флага да не го сложат наопаки.
  • 5 гном

    4 0 Отговор
    га не еТРАВЕСТИТ не ми го фали !
  • 6 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Са освен пребити жени, ще бият и инвалиди жендърите а! Добре е.