3 Септември, 2024 09:30 602 1

Луис Суарес обяви през сълзи края си в националния на Уругвай

  • луис суарес-
  • уругвай-
  • национален отбор-
  • футбол

Искам да благодаря на феновете за подкрепата

Луис Суарес обяви през сълзи края си в националния на Уругвай - 1

Уругвайската футболна звезда Луис Суарес обяви, че се оттегля от националния отбор. Той заяви, че ще окачи бутонките след квалификационен мач за Световното първенство през 2026-а година срещу Парагвай в Монтевидео, предаде АФП.

„Исках да го знаете от мен, затова е и пресконференцията. Разберете… в петък… Трудно ми е да го кажа, но това ще бъде последният ми мач с националния отбор. Мислих си го и това е точното време. Много е трудно“, започна Суарес, не пресконференцията си, на която не можа да сдържи сълзите си.

„Спокойно ще изиграя последния си мач, ще играя със същата емоция, както при първия през 2007 година. Научиха ме да давам всичко от себе си за отбора. До петък ще дам всичко, няма какво да се обвинявам в нито един момент“, добави той.

„Искам да благодаря на феновете за подкрепата“, завърши емоционалният Луис Суарес, който се разплака.

Бившият нападател на Барселона и Ливърпул е смятан за един от най-великите играчи на своето поколение и ще се оттегли от международния футбол като най-добър реализатор на Уругвай с 69 гола от 142 участия.

Суарес, който бе скандално изгонен от Световното първенство по футбол през 2014-а година, след като ухапа италианския футболист Джорджо Киелини, дебютира за Уругвай през 2007-а година. Нападателят на Интер Маями помогна на страната си да спечели Копа Америка през 2011-а година, където беше обявен за играч на турнира, и в крайна сметка игра за южноамериканската страна на 9 големи турнира. За селекцията на „урусите“ Суарес има забележителните 142 мача, като пред него по този показател е само Диего Годин със 161. Нападателят е голмайстор №1 в историята на тима с 69 гола.

„Не бих заменил титлата от Копа Америка за нищо. Това беше най-хубавият момент в кариерата ми. Не бих я заменил за нищо“, каза той.

Динамичен, умел нападател с убийствен поглед към вратата, Суарес никога не е бил далеч от скандалите. Освен инцидента с ухапването, който сложи край на участието му в Световното първенство през 2014-а година в Бразилия, той беше и един от „злодеите“ на Мондиала през 2010-а година в Южна Африка, когато циничната му игра с ръка на голлинията лиши Гана от късен победен гол на четвъртфиналите. Суарес беше изгонен за това нарушение, а Гана впоследствие пропусна последвалата дузпа, което позволи на Уругвай да се промъкне до полуфиналите след изпълнение на дузпи.

По-късно таранът помогна на Уругвай да се класира за Световните първенства през 2018-а и 2022-а година, а също така взе участие в Копа Америка това лято, където треньорът Марсело Биелса го използва предимно като резерва. Той вкара 69-ия си международен гол при победата над Канада в мача за третото място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой

    2 0 Отговор
    Канибал.