5 Септември, 2024 11:30 614 2

16 милиона лева похарчиха отборите ни през летния трансферен прозорец

  • цска-
  • футбол-
  • трансферен прозорец

Сделките от последните дни на трансферния прозорец у нас оставиха усещането, че всеки, който мина през него, е в ЦСКА

16 милиона лева похарчиха отборите ни през летния трансферен прозорец - 1

16 милиона лева похарчиха отборите ни през летния трансферен прозорец, като шест от всички 16 клуба извадиха пари за нови попълнения. Сделките от последните дни на трансферния прозорец у нас оставиха усещането, че всеки, който мина през него, е в ЦСКА. За голяма степен това бе очаквана и правилна реакция на новото ръководство на "червените", тъй като рейтингите им се свлякоха по-ниско от класирането на отбора в момента. Но така се печели време и добро отношение от страна на сектор "Г".

ЦСКА беше длъжен да бъде изключително активен на пазара и се справи добре с този ангажимент. "Червените" трябваше да заличат с нови допълнения наследството от играчи на Гриша Ганчев, които очевидно не искат да се раздават повече за армейците. ЦСКА накупи играчи на всички постове и може да пусне напълно нов отбор само с футболисти от летния трансферен прозорец. "Червените" направиха и незапомнени разходи за покупки на нови футболисти.

За Коялипу, Ето'о, Локило, Исека и Делова бяха платени 3 милиона и 750 хиляди евро. Иначе, като се започне от вратаря Иван Дюлгеров, мине през защитниците Делова и Пинто, след това се опишат халфовете Илиян Илиев, Ето'о крилата Локило, Иван Тасев и Зюмюр Бютучи, и се стигне до нападателите Аарон Сека, Куялипу и Борносузов. "Армията" взе от всичко по много. Предстои подписването на договор с легендата на Лийдс, Лиъм Купър, което още повече засилва усещането за сериозен плюс от трансферния прозорец.

При Левски трансферната кампания изглежда най-завършена и балансирана, с добро движение в двете посоки. "Сините" продадоха четирима играчи за впечатляващите над 6 милиона евро, като над 3,6 милиона от тях са за Хосе Кордоба от Норич. 1,2 милиона евро от Фейенорд за Пламен Андреев не впечатляват толкова с размера на сумата, колкото с престижа на клуба, където стражът отива. Като се има предвид, че и Рикардиньо, който стигна тавана си, бе продаден на Виктория Пилзен за 1,2 милиона, то това може би е най-позитивният изходящ прозорец за "сините" поне през този век.

От друга страна, огромен плюс за Левски е, че успя да подготви новата селекция преди старта на сезона и единствено Маакун не бе разработен за началото на шампионата. Шокиращото в случая е, че за петима от новите футболисти "сините" платиха трансферни суми, което е нещо невиждано от времето на Майкъл Чорни.

Като добре структуриран и функциониращ клуб, Лудогорец не се отдаде на трансферна истерия, а подходи отговорно към пазара. Проблемите с поне един изпълнител в центъра на защитата бяха запълнени със закупения за близо 1,5 милиона евро Едвин Куртулуш, а неубедителният Сундберг веднага бе пратен под наем. Дерой Дуарте трябва да замени напусналия дефанзивен халф Клод Гонсалвеш, а на мястото на друг разочаровал – Симон Слуга, бе взет Бонман.

В последните дни Лудогорец хукна на пазара по спешност заради контузията на един от най-важните си футболисти – Бърнард Текпетей. Само допреди година "орлите" демонстрираха изключителна опасност и баланс на двата фланга с Текпетей и Десподов. От пейката влизаше намиращият се във формата на живота си Джонатан Рик, който обаче не е същият футболист след получената тежка контузия. Сега "орлите" се опитват да компенсират отсъствието на фланговете с покупките на Ерик Маркус и Георги Русев. Липсата на плеймейкър бе компенсирана с взимането на изключително техничния Агибу Камара от Олимпиакос срещу малко над 1 милион евро.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    1 2 Отговор
    Хората събират капачки за линейки и кувьози, но за чужди играчи се харчат милиони...
  • 2 КАМИЛА

    1 2 Отговор
    И за кво? Болна и проста работа