12 Септември, 2024 09:30 669 0

Бивша звезда на Байерн Мюнхен взе лиценз за треньор

  • байерн мюнхен-
  • франк рибери-
  • футбол-
  • лиценз-
  • треньорски лиценз

В списъка, публикуван от Италианската футболна федерация, личат имената още на Самир Ханданович и Доменико Кришито

Бивша звезда на Байерн Мюнхен взе лиценз за треньор - 1

Звездата на Байерн Мюнхен от близкото минало - Франк Рибери, направи още една стъпка към постигане на целта да стане треньор. 41-годишният френски национал взе лиценз "А", който е вторият най-висок в УЕФА. Според запознати той ще започне работа в академията на баварците.

В списъка, публикуван от Италианската футболна федерация, личат имената още на Самир Ханданович и Доменико Кришито. Треньорски лиценз взимат още Алесандро Диаманти и синът на Стефано Пиоли - Джанмарко Пиоли, който бил сред отличниците на випуска. Той и Стефано Касани получили максималния брой точки на изпита - по 110. Пиоли вече има опит в професионалния футбол - той бе видео анализатор в Милан по времето през което баща му водеше отбора.

Лиценз "А" на УЕФА позволява на притежателите му да бъдат начело на младежки отбори, на женски отбори, както и на мъжки отбори, но само до Серия "Ц". За да може един треньор да води професионален отбор в Серия "А" и Серия "Б", трябва да притежава Про лиценз на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА