12 Септември, 2024 13:00 538 0

Артета преподписва с Арсенал

  • арсенал-
  • микел артета-
  • футбол-
  • висша лига-
  • договор

Новият договор на испанеца ще бъде за три години до лятото на 2027 година

 Артета преподписва с Арсенал - 1

Мениджърът на Арсенал Микел Артета е постигнал договорка с ръководството на тима за удължаване на контракта си, информира местната преса. Новият договор на испанеца ще бъде за три години до лятото на 2027 година и по този начин се слага край на породилата се известна несигурност около него, тъй като настоящото му споразумение приключваше в края на настоящата кампания. Артета пристигна на “Емиратс” през 2019 година от Манчестър Сити, където бе помощник на Джосеп Гуардиола в продължение на три години.

Още в края на първата си кампания той спечели ФА Къп, а в последните два сезона завършва на второ място, водейки тежка битка за титлата в Премиър лийг именно с “гражданите”. До момента той има 139 победи в 235 двубоя начело на “артилеристите”, а тази новина със сигурност ще даде допълнителен положителен импулс на неговите играчи преди неделното лондонско дерби срещу Тотнъм. Артета има и пет сезона с екипа на Арсенал като футболист, в два от които бе капитан на тима.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА