13 Септември, 2024 21:26 861 0

Спартак Варна взе точка във Враца след автогол

  • спартак варна-
  • футбол-
  • ботев враца

Срещата завърши 1:1

Спартак Варна взе точка във Враца след автогол - 1

Отборът на Спартак Варна взе точка при гостуването си на Ботев Враца в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. „Соколите“ поведоха в резултата в 56-ата минута след автогол на Мартин Бачев. Домакините изравниха в 77-ата след попадение на Даниел Генов.

Най-чистата ситуация през първата част се откри пред гостите от Спартак Варна в 36-ата минута. Тогава, след центриране от ъглов удар, капитанът на Ботев Враца Браян Переа отклони топката на първа греда и бе близо до това да си отбележи автогол, но тя бе избита от негов съотборник на голлинията. Последва разиграване и центриране на Антонио Вутов отляво към Александър Цветков на втора греда, който стреля с глава, но изпрати топката в аут.

В 56-ата минута Спартак Варна поведе в резултата след автогол. Гостите организираха бърза контраатака, при която Ромей Ивееш пусна успореден пас с глава в наказателното поле за Ахмед Ахмедов, където Мартин Бачев опита да блокира нападателя, но вместо прати кълбото в собствената си врата за 0:1.

Ботев Враца беше много близо до изравняването в 69-ата минута. Тогава първо Даниел Генов стреля, но Мартин Величков спаси. Последва нов шут на Мартин Смонелнски, но стражът на гостите отново се справи, избивайки кълбото в напречната греда и след това излезе в корнер.

Домакините от Враца натиснаха и все пак съумяха да стигнат до изравняването в 77-ата минута. Играч на Ботев опита извеждащо подаване отдясно в наказателното поле, където Александър Цветков не успя да се намеси много добре. Това позволи на Даниел Генов да вземе топката на стрелкова позиция и със силен диагонален удар в близкия ъгъл не остави шансове на Величков за 1:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА