17 Септември, 2024 12:30 2 871 4

Сагата продължава: Американска гимнастичка обжалва отнемането на медала от Олимпиадата в Париж

  • джордан чайлс-
  • олимпийските игри-
  • париж-
  • швейцария-
  • париж 2024-
  • медал

Съдебната разправа започна, след като Барбосу и нейният екип обжалваха резултатите, свързани с Чайлс

Сагата продължава: Американска гимнастичка обжалва отнемането на медала от Олимпиадата в Париж - 1

Американската гимнастичка Джордан Чайлс оспори в съда отнемането на бронзовия медал от Олимпийските игри в Париж. В понеделник, Чайлс подаде жалба в Върховния федерален съд на Швейцария след решението на Арбитражния спортен съд в Лозана, което отне медала от нея и го присъди на румънската състезателка Ана Мария Барбосу.

Съдебната разправа започна, след като Барбосу и нейният екип обжалваха резултатите, свързани с Чайлс. Те твърдят, че американският отбор е подал запитване за ревизия на резултата на Чайлс след изтичане на разрешения едноминутен срок, определен от Международната федерация по гимнастика. Това е станало четири секунди след изтичането на срока, което доведе до корекция на резултата на Чайлс.

Адвокатите на Джордан Чайлс обвиняват Арбитражния съд в Лозана в несправедливост. Те твърдят, че съдът е отказал да разгледа видео доказателства, които показват, че контестацията е била подадена в срок. Освен това, според адвокатите, Чайлс е била уведомена за изслушването едва няколко часа преди него, което не ѝ е дало достатъчно време да подготви защитата си. В тяхната позиция се казва: „От началото до края процедурата беше нечестна и не е изненада, че решението също не беше честно.“

Олимпийският комитет на САЩ и американската гимнастическа федерация изразиха пълна подкрепа за Джордан Чайлс. Решението на Върховния федерален съд на Швейцария се очаква в следващите четири до шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    12 1 Отговор
    Решението на арбитражния съд ще бъде взето в полза на американската гимнастичка под непоносим натиск от Вашингтон.
  • 2 Мисля

    7 2 Отговор
    Дайте им всички медали на тези американци,бе.Не се наядоха,не кандисаха.Що за човек си да спреш най-силните нации от олимпиада,другите да тричиш със съдийски тесли,да се назобваш до козирката и да си мислиш,че си шампион?Ами не си!
  • 3 Гориил

    3 1 Отговор
    Американците ще ви принудят да върнете медала.Ще останете в състояние на недоумение и объркване. Като човек, на когото са изтръгнали парчето хляб от ръцете му и е откъснала последната риза от тялото му.
  • 4 Смятам

    0 1 Отговор
    Честно е златен медал да вземе, този който е по-добре изпълнил упражнението си. В случая, това е американската гимнастичка. Дори да е имало 4 СЕКУНДИ закъснение, нима това трябва да реши кой е по-добър. Нека всеки се постави на мястото на американската гимнастичка. Изпълнила си е по-добре програмата, редно е нейно да е отличието. В края накраищата златен медал се дава на по-добрия, а не този който се мъчи да надхитри системата!