21 Септември, 2024 17:22 443 0

Челси разгроми Уест Хем като гост

  • челси-
  • уест хем-
  • висша лига

Челси се изкачи на второто място във временното класиране с 10 точки

Челси разгроми Уест Хем като гост - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Отборът на Челси победи Уест Хем с 3:0 като гост в първия мач от 5 кръг на Висшата лига. С два гола за успеха на "Лондон стейдиъм" се отчете Никълъс Джаксън, а третият бе дело на Коул Палмър, но след асистенция на 23-годишния голмайстор, предаде gong.bg.

Съсобствениците на Челси Бехдад Егбали и Тод Бойли останаха доволни от видяното на терена, наблюдавайки срещата от трибуните. Джейдън Санчо, който започна като титуляр за новия си тим, се отчете вече с две асистенции в първите си два мача за лондончани. Именно това позволи на статистиците да припомнят, че той има повече голови подавания в двата си двубоя за „сините“, отколкото в предишните си 12 мача във Висшата лига за Манчестър Юнайтед.

Срещата ще се запомни и с едно изключително спорно положение през първото полувреме, когато главният рефер не отсъди дузпа за нарушение в наказателното поле в полза на „чуковете“. Челси се изкачи на второто място във временното класиране с 10 точки, колкото имат още Арсенал и Нюкасъл. Техните мачове обаче тепърва предстоят от този кръг. Уест Хем е на 14-а позиция само с 4 пункта в актива си.

Челси поведе още в 4-ата минута като Нико Джаксън реализира третия си гол от началото на сезона. Започналият като титуляр Джейдън Сначо намери 23-годишния нападател по земя, той напредна по лявото крило, за да прекара топката през краката на вратаря за 1:0. В 18-ата минута отново Никълъс Джаксън реализира в мрежата на Уест Хем. След атака през центъра, нападателят овладя с чудесно първо докосване и убийствен пас от Мойзес Кайседо, напредна, за да може да реализира точно за 2:0.

Спорна ситуация в 28-ата минута на срещата. Уест Хем поиска дузпа за нарушение в наказателното поле. Ситуацията беше преразгледа чрез ВАР. Уестли Фофана задържа с ръка Крисенсио Самървил, но дори и след внимателнара "ревизия" на този момент от двубоя, дузпа не беше отсъдена от главния съдия Самюъл Барът. Според медиите в Англия, въпросната ситуация е разчетена от ВАР като "недостатъчно продължително задържане от страна на Фофана, за да бъде отсъдена дузпа". В 32-ата минута Уест Хем видя топката да влиза в мрежата на своя съперник. Голът на Мохамед Кудус обаче не беше зачетен заради засада.

Последваха силни минути за домакините във втората част от първото полувреме, но двата тима се оттеглиха на почивката при 2:0 в полза на Челси. За сметка на това минута след подновяването на играта гостите отново стигнаха до гол. В 47-ата минута Коул Палмър порази вратата на "чуковете" за 3:0 след отлична атака и взаимодействие преди това с Никълъс Джаксън. Челси изигра много прагматично и пестеливо оставащата част от срещата, след като вече си беше осигурил победата в двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА