24 Септември, 2024 08:01 1 436 9

Левски избра кой ще строи стадион „Георги Аспарухов“

  • левски-
  • футбол-
  • стадион георги аспарухов-
  • герена

Първо чужденците се бяха насочили към Славия и уж всичко между двете страни беше договорено, но в крайна сметка това не се случи

Левски избра кой ще строи стадион „Георги Аспарухов“ - 1

От Левски са избрали чужда компания, която ще им построи нов и модерен стадион, съобщава „Мач Телеграф“. Според запознати „сините“ са се спрели на компанията SportFive, която от години се опитва да стъпи на този пазар у нас. Първо чужденците се бяха насочили към Славия и уж всичко между двете страни беше договорено, но в крайна сметка това не се случи.

По-късно от SportFive се бяха насочили и към ЦСКА. И дори направиха презентация на стадион „Българска армия“ през 2022 година. В крайна сметка и тук не се получи нищо. „Червените“ решиха да работят по друг проект, а в крайна сметка и заложиха на родния компания, която ще им вдигне нов дом.

На „Герена“ обаче са решили да заложат на изпитано име в бранша, което имат опит в изграждането на подобен тип съоръжения, както и за тяхното управление в бъдещето, за да се превърнат в печеливш модел, а не само да гълтат разход.

Неслучайно изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров и Христо Йовов, който е член на УС, пътуваха до чужбина и имаха среща с различни компании, които са изграждали стадиони не само в Западна Европа, но и в Източна. Окончателните разговори обаче са водени от Наско Сираков. Смята се, че всичко между двете страни е договорено и изпипано в детайли, за да не може Левски да бъде ощетен с нищо.

Сега остава единствено „сините“ да получат правото на строеж от Общината и да кандидатстват за помощ от държавата по програмата, която бе обявена за обновяването на съоръженията у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон Вито

    19 3 Отговор
    Пеевски.
  • 2 Що ли им трябва

    15 3 Отговор
    Нов стадион за да тичат на воля африканците. Искат и Порше да им предостави клуба.
  • 3 Внос / Износ

    26 6 Отговор
    Левски винаги са били Държавен отбор! Те никога не са плащали наем за стадиона и са ползвали държавни аванти в цялата си история!
    Сега политическата класа се заиграва с феновете и им хвърля примамката 1м преди изборите.
  • 4 Новичок

    22 5 Отговор
    И пак Държавата да им плаща,винаги на Аванта Пфу... отборът на народа бил.Та какъвто народа ,такъв е и отборът му -Скапан.
  • 5 етикет

    4 2 Отговор
    Баба ми ще го строи.
  • 6 ББпп

    5 1 Отговор
    Рибата е в морето, те тигана сложили
  • 7 Да видим

    4 9 Отговор
    Левски ще имат по модерен и два три пъти с по голям капацитет стадион от този на ЦСКА

    Коментиран от #9

  • 8 Горд българин

    3 0 Отговор
    ЦСКА ще строи стадиона си изцяло със собствени средства,а тези паразити отново искат всичко наготово.Няма по гнусен отбор от комунягите от Герена,но като се има предвид кой ги подкрепя(буци и шиши)няма нищо изненадващо.
  • 9 ЦИРКаджии

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да видим":

    Но ТОЙ няма да е техен. Друг ще го стопанисва?