30 Септември, 2024 07:30 479 0

В Арсенал умуват за бъдещето на дуо с изтичащи договори

  • арсенал-
  • томас партей-
  • жоржиньо-
  • футбол

По всичко личи, че и двамата вече не са основни играчи за мениджъра Микел Артета

В Арсенал умуват за бъдещето на дуо с изтичащи договори - 1

Ръководството на Арсенал все още не е взело решение какво да прави с двама от играчите си с изтичащи договори. Става въпрос за Томас Партей и Жоржиньо. Контрактите и на двамата са до лятото и в клуба все още умуват как да процедират с тях, пише "Дейли Експрес".

По всичко личи, че и двамата вече не са основни играчи за мениджъра Микел Артета. Освен това и двамата са в напреднала футболна възраст, като Партей е на 31 години, а Жоржиньо на 32. Освен това те получават и сериозни заплати, които натоварват бюджета на клуба. В същото време обаче двамата притежават ценен опит, който може да бъде полезен в много ситуации, а освен това "артилеристите" не могат да си позволят да бъдат напуснати от двама играчи в средата на терена, защото това доста ще "оголи" тази зона и на тяхно място ще трябва да бъдат привлечени заместници.

Затова на "Емиратс" засега не бързат с решението си и ще обмислят внимателно ситуацията, преди да предприемат едно или друго действие. Все пак лондончани трябва да имат едно на ум, че от януари и двамата играчи ще имат право да преговарят с други клубове и дори да подпишат предварителен договор с някой от тях.

Партей е в Арсенал от 2020 година, когато дойде от Атлетико Мадрид за 50 млн. евро. Той има 122 мача, 6 гола и 4 асистенции за "артилеристите".

Жоржиньо пък акостира на "Емиратс" от Челси през 2023 година за 11,3 млн. евро. Той има 55 мача, 1 гол и 3 асистенции за "артилеристите".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА