1 Октомври, 2024 22:00 663 0

Още един отбор изненадващо се отказа от НБЛ

  • нбл-
  • спорт-
  • ямбол-
  • баскетбол

След невъзможността и Черноморец да участва в новия сезон, отборите остават 9

Още един отбор изненадващо се отказа от НБЛ - 1

Още един отбор изненадващо обяви отказването си от участие в сезон 2024/25 в Sesame НБЛ. Въпреки че изпълни всички свои задължения и картотекира състава си за новия сезон в срок, отборът на Ямбол няма да играе, съобщава Българската федерация по баскетбол на официалния си сайт.

С писмо до ръководството на НБЛ, председателят на БК Тунджа Ямбол Диан Кайали информира следното:

"Поради липса на зала, където да провеждаме домакинските си мачове и невъзможността да намерим друго място за тяхното провеждане, както и поради липса на достатъчно финансиране, не можем да подсигурим нормалното ни участие в Сезам НБЛ за сезон 2024/2025. Желанието ни е Лигата да запази място на нашият отбор в НБЛ за следващият сезон, 2025/2026".

След невъзможността и Черноморец да участва в новия сезон, отборите остават 9. Програмата за 10 отбора остава в сила, като един почива.

Първи кръг
Черно море Тича - почива
Балкан - Берое
Академик Пловдив - Левски
Шумен - Миньор 2015
Рилски Спортист - Спартак Плевен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА