7 Октомври, 2024 16:15 1 021 8

Цанко Цанков: Изцяло от България е дошла атаката срещу мен

  • цанко цанков-
  • плуване-
  • спорт

Бях абсолютен свидетел на плуването на Цанко, което се проведе по всички правила и в нито момент не се е хващал за лодката

Цанко Цанков: Изцяло от България е дошла атаката срещу мен - 1

Цанко Цанко и мениджърът му Николай Илиев се подготвят да заведат дело в САЩ срещу Международната асоциация по плуване в открити води (WOWSA), която отказа да ратифицира рекорда му от 108 км и 250 м км плуване без спиране във водите на Дунав (18:12.32 часа) на 6 септември с мотива, че предоставените от екипа на плувеца данни са "непълни и манипулирани".

"Бях абсолютен свидетел на плуването на Цанко, което се проведе по всички правила и в нито момент не се е хващал за лодката. Не мога да разбера защо тази частна организация се подигра с труда и постижението на един български спортист, което за мен е уникално. Те се подиграват по този начин не само с него, но и с България", заяви по телефона Георгиев, чието мнение също не е било взето под внимание от WOWSA. След плуването капитанът на лодката Мартин Петров също е бил готов да изпрати цялата документация по DHL, но такава не е била поискана.

"В съобщението, което получихме от WOWSA пишеше, че са взели предвид всички факти. Ако е така, трябва да изискаш документи, с които да си наредиш пъзела дали плуването на 6 септември е било по правилата", заяви Илиев.

"Най-много ме боли, че атаката срещу мен е дошла изцяло от България. Няколко човека от България са изпратили мейл до асоциацията, като за момента не можем да кажем техните имена, но се надяваме в бъдеще да можем да го направим. От WOWSA ни обвиняват, че плуването не е рекордно, а ние сме го обявили за успешно завършено преди то да бъде официално ратифицирано.

"WOWSA изтъква като основна причина за отказа техните съмнения, че данните от GPS-а на лодката са непълни, т.е. те ме обвиняват, че въобще не съм плувал. В основата на тези атаки са българи. Не американци или други, а българи. Винаги съм държал на честността и почтеността и когато те атакуват точно за това, на което най-много държиш, ето това не мога да приема", сподели пък Цанко Цанков.

"Тази асоциация не признава българските институции. Ако данните са непълни, тогава изискайте данни от държавна асоциация. На друг състезател с данни на салфетка веднага се ратифицира рекордът му и веднага се качва на официалната им страница. В случая от WOWSA се правят, че Цанко не съществува или не искат да съществува. За съжаление, решението беше взето предварително. Дори да имахме снимки от сателитите на Илон Мъск пак щяха да го отхвърлят постижението му. Нашата грешка беше да се обърнем към тях, ето затова веднага след пресконференцията ще изискаме срещи с министъра на спорта, премиера и президента, за да ги уведомим какво се случва с нас. Проблемът удря пряко по репутацията на България", заяви Николай Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    21 1 Отговор
    не обича своите !
  • 2 Рускиня

    15 1 Отговор
    В Ада българите не ги пазат да неизлезат от казана с катран, там ако някой реши да излезе веднага се намира кой да го дръпне обратно.
    Такива сме си ние българите, не е важно аз да съм добре, по-важно е съседа да е зле! 😂
  • 3 нннн

    3 4 Отговор
    Не бива да го атакуват. Заниманието е безсмислени, но нищо лошо не прави. Айде другия път да постави рекорд, като прекопае 108 дка лозе.

    Коментиран от #7

  • 4 Немо

    2 6 Отговор
    Ясно е Цанко послъгва, но не разбирам защо продължава да се пъне. Хората му казаха в прав текст, че няма да му признаят никакви рекорди сега и в бъдеще, понеже е уличен в манипулиране на джи пи ес данните и редица други неща. Той обаче си знае неговата песен. Ми хубаво, да си плува като му е кеф и толкова

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нищо ново

    2 0 Отговор
    ПОД слънцето на България . Завист и омраза от НЕКАДЪРНИЦИ . За това в АДА на българския казан няма дявол за пазач да не изплува някой . НИЕ сами се потапяме в казана . БРАВО но този БЪЛГАРИН , позор за политиците ни за последните 35 години
  • 7 АЙДЕ прекопай

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "нннн":

    ГО ти и ще ти подобря рекорда
  • 8 МНОГО си лесен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Немо":

    ВЕДНАГА повярва на ЗАПАДНИТЕ далавераджии и УПРЕКНА БЪЛГАРИНА . За това НЕ СМЕ народ и държава.