20 Октомври, 2024 13:52 1 654 18

Баялцалиев: Имаше категорична дузпа за ЦСКА

  • цска-
  • детелин баялцалиев-
  • баялцалиев-
  • левски-
  • дузпа-
  • матей маркович

Ако не беше съборен, нападателят на ЦСКА можеше да достигне до топката преди Цунами, каза експертът

Баялцалиев: Имаше категорична дузпа за ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият член на Съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев коментира пред БЛИЦ спорните моменти от вечното дерби Левски - ЦСКА. "Сините" спечелиха с 1:0 вчера след гол на Кристиан Макун в 86-ата минута.

Баялцалиев, който е бивш асистент рефер и дългогодишен инструктор на футболните съдии в България, обясни, че претенциите на ЦСКА за дузпа са основателни. Експертът изрази категоричното си мнение, че Драгомир Драганов е трябвало да посочи бялата точка - за нарушение на Матей Маркович срещу Аарон Исека в 44-ата минута.

Г-н Баялцалиев, как ще коментирате ситуацията в 44-ата минута, когато ЦСКА претендира за дузпа за нарушение на Матей Маркович срещу Аарон Исека?

Категорично имаше дузпа за ЦСКА. Маркович не играе с топката и поваля Исека. Събаря го, гледах ситуацията няколко пъти. Така му влиза, че няма как Исека да не падне. Ако не беше съборен, нападателят на ЦСКА можеше да достигне до топката преди Цунами, която я изчисти от голлинията.

Защо Драгомир Драганов не прегледа положението на ВАР монитора?

Странно е, че ВАР не се намеси. Може би те смятат, че след като е отправен удар към вратата и след това е нарушението, не се отсъжда дузпа. Но Исека, ако не беше съборен от Маркович, можеше да догони топката и да я довкара във вратата на Левски. При такова влизане нападателят може инстиктивно сам да падне, но тук има контакт, вратарят го фаулира. За мен е задължително дузпа.

С това мълчание обаче никой не може да каже какво са си мислили във ВАР. Те не могат да обяснят друго, освен това, което аз ви казвам в момента. Може би ще кажат, че ударът е вече отправен и след това Маркович поваля Исека. Но топката е копната от играча на ЦСКА, не е удар. Самият факт, че Цунами, който беше изостанал, успя да я достигне и да я изчисти, е достатъчно да се тълкува, че Исека можеше да я догони и довкара, ако не беше свален на земята.

В 19-ата минута "сините" претендираха за нарушение и картон на Лиъм Купър - за фаул срещу Мустафа Сангаре. Какво е мнението ви за тази ситуация?

Абсолютно нарушение с жълт картон за Купър. Но за червен не може да става въпрос, тъй като Сангаре не владее топката, той я чуква и тя отива към вратаря. Нарушението на Купър срещу нападателя на Левски е безспорно, не знам защо съдията не го даде. По-късно на Сангаре се показа жълт картон за идентична ситуация край тъчлинията.

Отчитате ли други грешки на съдията Драгомир Драганов?
В останалата част от мача съдията беше на много добро ниво. Драганов остави двата отбора да играят, имаше борба. Нямаше много грешки на реферите, но въпросните две ситуации не са изобщо за пренебрегване. Ако ги изключим, съдийството беше на добро ниво. Драгомир Драганов е добър съдия, но откакто стана международен рефер, в някои мачове показва пропуски.

Доволен ли сте показаното от двата отбора?

От доста дербита не е имало толкова много ситуации. Този път имаше повече футбол. Създадоха се положения и пред двете врати, но за съжаление само един гол. Алекс Колев удари греда, Джонатан Линдсет също имаше отличен шанс. Имаше доста положения, получи се добър мач. Напоследък се бях отчаял от мачовете между Левски и ЦСКА, но този път беше интересно. Второто полувреме Левски стоеше по-добре, с повече желание. В мачовете между тези два отбора обаче не можем да говорим за тотално доминиране.

Ще успее ли Левски този сезон да стигне до така жадуваната шампионска титла?

Левски ще стане шампион, ако спечели всички мачове до края на първенството.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак от микре

    16 26 Отговор
    А червеният картон за Кипър не е ли категоричен ъъэээээ
  • 2 Помак от микре

    17 24 Отговор
    А за картона на онзи купър си траеш ибр.к

    Коментиран от #14

  • 3 АлБънди

    20 7 Отговор
    Шуменския Драго е най големия боклук сред съдиите. Не случайно го слагат на мачове в които да изпълнява поръчките на злощастното ни БФС. ЦСКА от няколко години са подали протест този смехурко да не им бъде назначаван за мачовете , но футболната шайка напук им го налага по няколко пъти на сезон.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кУмУнист

    11 13 Отговор
    Значи Сангаре е чукнал топката и за това няма червен картон, а Исека чуква топката и го спъват, но тогава е дузпа, е къде е логиката.
  • 6 А, защо

    8 11 Отговор
    Не прегледа фаула срещу Тангаре още в петнадесетата минута на новоизлюпения /ренде/ капитан, това ненаучено англичанче да играе футбол, което директно удари глезена и повали нападателя, откъсващ се сам срещу вратаря. Грешки имаше и за двете страни на терена. Аз не съм привърженик на нито един от двата отбора, но и в провинцията по малките населени места гледаме тоя мач с интерес и го чакаме с нетърпение. Както можеше да се даде червен картон, така можеше да се даде и дузпа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АНЖЕЛА

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Др.костов":

    ЕЛА.МИ.ЦИЦАЙ.ОТ.БОСКАТА .БЕ ИВАНЕ КОСТОВ
  • 9 Аха

    3 3 Отговор
    Тоя се чуди как да вдигне рейтинга на телевизията и медиите. Пък има и кои да му се хващат на провокацията, както виждам.
  • 10 Сандо

    7 6 Отговор
    Можел да достигне чорбарина топката,нали така ?Ами да беше прескочил вратаря тогава,както би било спортменско,ама не,наблъска се във вратаря ей така,за всеки случай,та дано му дадат дузпа!Според мен тук изобщо не може да има дискусия:нападателя достига токата,отправя удар покрай вратаря,а след това дали се нахвърля върху стража,дали го прескача,дали го заобикаля или прави нещо друго вече е без значение - топката отива към вратата и е въпрос на бърза реакция от синия футболист за да я отбие пред голлинията.
  • 11 Сандо

    4 4 Отговор
    А колкото до фала срещу Сангаре:топката не била негово притежание.А как да стане негово притежание,след като веднага след отнемането и е фаулиран?И тоя бил топ-съдия?!

    Коментиран от #13

  • 12 само питам

    0 0 Отговор
    в българия маи всичко се копува д пари и го много пари
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Доктор

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Помак от микре":

    Идиот.
  • 15 САМО ЛЕВСКИ

    0 1 Отговор
    ЛЕВСКИ Ш А М П И О Н ЗА БАШИБОЗУКА ОТ ЛОЙЕЧ К. .Р ОТ СЛОН
  • 16 Дика

    1 0 Отговор
    Можеше да прескочи вратаря и да гони топката, той сам се наби в него, вратарят не го е спъвал.
  • 17 Експерте

    1 0 Отговор
    Имаше ли червен картон за за вашата залязваща звезда в петнадесетата минута ,Мунчо продаджен?
  • 18 Вярно е

    0 0 Отговор
    Наистина напоследък футболистите с доста малки възможности много обичат да се набиват сами в краката или тялото на вратаря, като чукнат съвсем леко топката миг преди той да играе с нея. Трябва да се въведе някакво правило, като например ако вратарят се снижава по пътя си към топката, футболиста да получава жълт картон, ако се прави на кьорав и се набива в него.