Last news in Fakti

8 Юли, 2014 11:46 1 519 0

Виртуална реалност от трето лице

  • виртуална реалност
В повечето случаи т.нар. виртуална реалност се осъществява от първо лице, тоест през очите на ползвателя на устройството. Сега учени от Tutorial Bay изобретиха нов метод за виртуална реалност, който дава възможност за различно възприятие на обстановката. За целта е разработен специален статив, на който се прикрепват камерите.
 
Един от недостатъците е, че завъртането на камерите се управлява с джойстик. Специалистите от Tutorial Bay се надяват в бъдеще да контролират движението на камерите посредством движенията на човека, към който е прикрепен статива. Вижте подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА