Last news in Fakti

27 Октомври, 2011 19:01 1 409 0

Facebook с нов дом в Швеция

  • facebook-
  • швеция
Facebook с нов дом в Швеция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Социалната мрежа Facebook хареса Швеция за строителството на първия си инфоцентър извън САЩ. Компанията ще строи дом за базата си данни в северния град Лулея, инвестирайки 121 млн. долара в съоръжението, предаде Ройтерс. Това ще е най-големият информационен център по рода си в Европа. Мястото не е подбрано случайно – предпочетено е заради студа, за да се охлаждат по-лесно стотиците сървъри, които ще са разположени в три отделни сгради.

„Тези сървъри са това, което ни позволява да поддържаме продуктите на Facebook за нашите потребители“, казва системният директор Том Фурлонг.

Лулея е един от най-студените градове в скандинавската страна, а бъдещият инфоцентър там ще покрива нуждите предимно на потребителите на Facebook от Европа. Общо от там ще се обслужват 800 млн. души, които имат профил в социалната мрежа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА