Last news in Fakti

29 Юли, 2019 13:13 4 887 7

Самолет с пера и птича опашка

  • самолет-
  • airbus-
  • bird of prey
Самолет с пера и птича опашка - 1

В днешно време всички самолети разполагат със сходна конструкция, но от компанията Airbus са на мнение, че в бъдеще ситуацията може да се измени. Точно поради тази причина и отчитайки новите тенденции, французите представиха необичаен концепт, която се нарича Bird of Prey (Хищна птица).

Главната особеност на прототипа е, че той има крила с "пера" и опашка, подобна на птичите. От Airbus заявяват, че точно този самолет едва ли ще се появи някога в небето, но технологии от него ще бъдат използвани за останалите самолети на авиационния производител.

Иначе Bird of Prey е нещо като лайнер за регионални превози. Задвижва се от турбовитлови двигатели, а инженерите заявяват, че благодарение на използваните нови хибридни технологии, икономичността му е подобрена с до 50% спрямо сегашните самолети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Copy Paste

    19 1 Отговор
    Природата е измислила всичко преди нас и то далече по-съвършено ! Нужно е само да копираме от нея !

    Коментиран от #3, #5

  • 2 А БЕ

    4 7 Отговор
    Пазете го от руски глупак , ще го помисли за голяма птица , къде са виждали иновации !
  • 3 Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Copy Paste":

    Прав си - стига да разберем кое за какво точно е измислено. Има си наука - бионика ако не се лъжа. Аз бих сложил и вело тренажьор вързан с динамо за да е съвсем "еко" :):):)...
  • 4 гост

    2 1 Отговор
    С компютърни модели до никъде няма да стигнем. Вижде Спейс Х, казват че работят над нов кораб и след две години тестовете му започват като разработват всичко напълно от нулата. А при самолетите много идеи, без да има някакви значителни промени, последните новости са по-големи двигатели, извити върхове на крилата и електрониката, друго ново няма за последните 50г.
  • 5 САП

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Copy Paste":

    Природата не е създала нищо работещо при скоростта на движение на самолетите. Всичките птици летят със скорости под 100 км/ч. А самолетите с над 300 км/ч. Крайцерските скорости на големите пътнически самолети са около и над 900 км/ч
    Ако прилагаме нейните методи на проба и грешка и досега нямаше да има самолети и компютри.

    Коментиран от #6

  • 6 Дарон

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "САП":

    Не са проби и грешки. Нарича се еволюция и естествен подбор. И не е вярно, че няма какво да научим от природата, просто не разполагаме с технологиите да я АДАПТИРАМЕ към нашите нужди без да унищожаваме източника на вдъхновение - самата природа. В природата слабото звено умира, ние трява да не го произвеждаме. Убий го след компютърната симулация!
  • 7 Тухла

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "французите представиха необичаен концепт, която се нарича Bird of Prey" Изглежда опашката е "рисувана" от англичани.