Last news in Fakti

7 Януари, 2020 10:47 5 587 11

Могат ли въздушните възглавници на колата да се отворят без удар (ВИДЕО)

  • еърбег-
  • удар-
  • въздушна възглавница-
  • експеримент
Могат ли въздушните възглавници на колата да се отворят без удар (ВИДЕО) - 1

За да разберат дали неравностите действително могат да причинят отваряне на въздушните възглавници или да нанесат други щети на колата, ентусиастите от Warped Perception изкараха един Mercedes-Benz E-Klasse по една от най-смъртоносните улици в Чикаго, където проведоха серия тестове.

В резултат на тестовете водещият стига до заключението: повече газ, по-малко неравности. Всъщност карането с високи скорости прави ударите по-слаби, ако вдлъбнатината не е твърде голяма: колелото просто лети над нея, леко удряйки далечния ръб. По време на третия тест със скорост 62 км / ч, в колата обаче се отворят страничните въздушни възглавници.

Тестовете показват, че въздушните възглавници могат да сработят без участието на сензорите за сблъсък. Интересно е още, че еърбеговете от дясната страна на купето са сработили, докато колата е се движи по неравностите с левите колела. Вижте още от тези експерименти във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    16 2 Отговор
    ДА,АКО В КОЛАТА СЕ ВОЗИ КРУШОВСКСТА БИВОЛИЦА,И СЕ ИЗПЪРДИ СИЛНО.!

    Коментиран от #3

  • 2 Изнежения

    8 4 Отговор
    В лада Нива нямаме тея проблеми, па ако ще и мечка да блъснем.
  • 3 pendejo,

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Дано си вътре да дишаш, гербераст глистав !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 pepy

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "pendejo,":

    Който не е фен на Кремъл - фашист, а който не е фен на БСП - гербераст.

    Нещата обаче са малко по-сложни, но за това се иска и мислене...
  • 5 хубав ник

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "pendejo,":

    имаш,идеално ти пасва хехехе
  • 6 Кольо Дапа

    8 3 Отговор
    Отдавна повечето компоненти на Мерцедес се правят в Турция, Румъния и Китай. За клиентите им остава високата цена и илюзията че карат качествен автомобил.

    Коментиран от #8

  • 7 Патреот

    3 4 Отговор
    За това си купувайте руски коли.Там такива проблеми не съществуват.
  • 8 Ни пузна

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо Дапа":

    Ц Кольо, ц.Повечето компоненти за Мерцедес се правят и дори проектират в България, а се сглобяват в Турция.

    Коментиран от #11

  • 9 Патил

    4 1 Отговор
    Може може...мойто кобрети имаше навика на дълъг път да си вдига краката на таблото-хиляди пъти и казвах да не прави така...Ама оФцъта си е оФцъ-и веднъж от един камилн пред мен изпаднаха камъчета -возеше баластра...Нейната възглавниа и залепи задника за тавана и се оака от страх-какво стана ,ударихме ли се...? Опулила се като вампир у сухо дърво.Оттогава седи като пионер на изпит-колан и с изправен гръб...
  • 10 Коментара

    2 0 Отговор
    Да могат! На мой приятел му се отвори шофьорския еърбег докато преминаваше през кръстовището на петте кьошета. За щастие и късмет без катастрофа се размина... само уплаха. Беше с Хонда Акорд.
  • 11 Живко Абрашев

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ни пузна":

    Ц. Ти не позна, освен част от ел. Инсталациите нищо друго не се прави в Бг. И пак казвам само малка част. В Турция се произвеждат голяма част от частите които се влагат в колите сглобявани там. Като не сте запознати, как се правят коли, какво са логистика и съпорт компании, по добре не се изказвайте неподготвени. Почти всички марки ползват местни фирми да им изработват частите, много по лесно е от колкото да плащат за транспорт от да речем Япония до Испания. По малко разходи, по бърза доставка . Всички компании работят с определен дневен таргет който се спазва безкомпромисно/ всяко минута забавяне струва десетки хиляди/. Та няма да ви отварям повече очите. Ако искате образовайте се 😉