Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 14:46 5 569 9

Беларус изпробва дрон с противотанков гранатомет (ВИДЕО)

  • гранатомет-
  • дрон-
  • беларус
Беларус изпробва дрон с противотанков гранатомет (ВИДЕО) - 1

Военните вече активно използват предимствата на безпилотните летателни апарати. Последната новост в това направление идва от Беларус, където инженери направиха опит да използват съвременни дронове за борба с леко бронирани вражески превозни средства.

За целта дроновете бяха въоръжени с ръчен противотанков гранатомет РПГ-26. Един от основните проблеми с тези оръжия, когато са сдвоени с дрон, е т.нар. откат по време на изстрел.

Този недостатък обаче е отстранен с помощта на специален, напълно изгарящ прахообразен разряд, изстрелващ граната. Според техническите данни граната RPG-26 е способна да пробие до 440 мм броня или един метър бетон. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    9 16 Отговор
    На Дрон може да се монтира и Атомна бомба.А реалността е че там на където отива Беларус,НАТО СЕ ВРЪЩА:)
  • 2 Случаен

    7 10 Отговор
    Смисъл 0. Новите танкове имат системи които проследяват и унищожават всякакви снаряди изстреляни по танка.
  • 3 Морски

    12 1 Отговор
    Пак некомпетентно писане РПГ и СПГ са безоткатни оръжия

    Коментиран от #5

  • 4 Лелиииии

    2 0 Отговор
    Малиииии
  • 5 Педант

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Морски":

    Разбира се, че е така! Не е нужен много акъл, за да се досети човек, но някои и толкова нямат. Щом гранатометът е отворен отзад, реактивната струя излита свободно и няма как да блъсне оръжието назад, тоест да създаде откат. Най-много да има някакво сътресение в момента на изстрела, но това вероятно се компенсира с добра стабилизация, каквато РПГ-то определено има на дрона - вижда се на клипа.
  • 6 Хах

    3 7 Отговор
    А Русия не може да направи дори и дрон
  • 7 РЗС

    5 0 Отговор
    тази система не е ефективна тъй като дрона трябва да е близо до танка, за да в ефективен обсег за оръжието, а както вече споменаха по-горе танковете имат системи за унищожаване на снаряди, та дори и по-старите танкове без такива, в момента в който каратечара види това голямо летящо нещо, ще го направи на солети с 50тия калибър

    Коментиран от #8

  • 8 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЗС":

    Ще го направи на солети, ако го вижда . Едва ли между дървета ще го види !
  • 9 Много тъпо

    1 4 Отговор
    тия нямат никакво въображение, за технологии да не говорим